Ekstra Bladet

SVENSKER TORTUR-DRAEBT

Der blev både brugt kniv, skydevåben og haveredska­ber til torturen, ifølge lokale medier

- LINETTE K. JESPERSEN linette@eb.dk

En mand fra Sverige er blevet myrdet under torturlign­ende forhold i et scenarie, som spanske medier kalder grotesk og mareridtsa­gtigt.

Et andet offer, der også er fra Sverige, blev, ifølge det spanske medie diariosur.es, fundet kneblet og bundet med flere skudhuller og knivstik i kroppen.

Han er blevet bragt til hospitalet i kritisk tilstand.

Ifølge lokale medier blev der både brugt kniv, skydevåben og haveredska­ber til torturen. Mareridtet udspillede sig fredag aften i et hus i Mijas uden for Malaga i Spanien.

Ifølge det spanske medie ABC tyder alt på, at gerningsma­endene troede, at den overlevend­e mand var død.

Tre maend anholdt

Han formåede dog at flygte fra huset, hvor de var holdt fanget, ved at glide på jorden, indtil han kunne kalde på hjaelp.

Tre maend på 20, 24 og 27 år er blevet anholdt i sagen. De er, ifølge spanske medier, svenske statsborge­re, men det svenske udenrigsmi­nisterium har kun kunnet bekraefte, at det er tilfaeldet for en af de anholdte.

De blev pågrebet i byen San Roque ikke langt fra Gibraltar efter et samarbejde mellem spansk og svensk politi. De er sigtet for drab, drabsforsø­g og frihedsber­øvelse.

Maendene afbestilte flybillett­er fra Malaga til Sverige og forsøgte at flygte til Marokko. Men det lykkedes ikke. praktikpla­dser manglede der i maj 2018 mod 11.370 i maj 2017.Det viser en analyse fra Arbejderbe­vaegelsens Erhvervsrå­d (AE) skriver Ugebrevet Mandag Morgen.

Udelukket fra pilgrimsfa­erd

 ?? FOTO: GUARDIA CIVIL ?? Spansk politi har frigivet nogle billeder fra gerningsst­edet.
FOTO: GUARDIA CIVIL Spansk politi har frigivet nogle billeder fra gerningsst­edet.
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark