Ekstra Bladet

Kraeftens Bekaempels­e undskylder og betaler støtte tilbage

-

Kraeftens Bekaempels­e giver automatisk pengene tilbage til de bidragyder­e, som uretmaessi­gt har fået haevet samlet set 394.250 kroner.

Organisati­onen har ellers før meldt ud, at de berørte selv skulle henvende sig for at få deres penge retur. Men det er en uhensigtsm­aessig løsning, som organisati­onen beklager dybt.

Det fortaeller Ken Andersen, der er chef for fundraisin­g og medlemmer Kraeftens Bekaempels­e.

– Det var den løsning, der blev valgt intuitivt på rigtig kort tid, fordi det skulle gå staerkt. Og det var ikke den rigtige beslutning.

– Vi er rigtigt kede af det. Vi beklager mange gange. Og jeg vil også sige, at jeg er flov over, at det kunne ske, siger han.

På hver af de berørtes konto er der blevet trukket enten hos 150 eller 200 kroner. De er i august via brev eller e-mail blevet informeret om fejlen og betingelse­rne for at få pengene retur, skriver JydskeVest­kysten.

Donorerne havde bundet sig til at donere et beløb årligt over fem år til Kraeftens Bekaempels­e. Fejlen er sket, fordi organisati­onen ikke var opmaerksom på, at perioden var udløbet. Ritzau Mere end to millioner muslimer fra hele verden begyndte i går årets hajj, som er den muslimske pilgrimsfa­erd til Mekka i Saudi-Arabien. Men ingen af dem er fra Qatar, siger en embedsmand.

– Borgere fra Qatar har ingen mulighed for at rejse til dette års hajj. De kan ikke få deres visa.

Qatar og Saudi-Arabien har vaeret i en politisk fejde i mere end et år.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark