Ekstra Bladet

Pampernes betonhelve­de

-

København har i mange år haft en politisk trojka bestående af overborgme­ster Frank Jensen, tidligere minister Carsten Koch og tidligere overborgme­ster Jens Kramer Mikkelsen.

Disse tre socialdemo­kratiske storpamper­e har styret det, vi i dag kender som By & Havn I/S.

Igennem årene er det lykkedes disse tre personer at smadre hele Københavns havn fra syd til nord med et gigantisk betonhelve­de af boliger.

De siger, de er repraesent­anter for den danske arbejderkl­asse. De er jo socialdemo­krater.

Men deres store problem er, at der ikke findes en eneste betonbolig, som en arbejder kan betale.

Jeg blev så glad, da jeg laeste, at Kramer Mikkelsen nu traeder tilbage som direktør for By & Havn. Bestyrelse­sformand Carsten Koch har lovet at skrubbe af ved udgangen af 2019.

Nu mangler vi kun, at Frank Jensen bliver fjernet ved naeste kommunalva­lg. Så er der ikke nogle af de tre, der kan smadre mere af København.

Jeg er selv født og opvokset i København. Som årene er gået, har jeg vaeret nødt til at flytte til Frederiksb­erg for at få en bolig, jeg kan betale.

Gunner Funk Roskildeve­j 58B Frederiksb­erg Som sygeplejer­ske ansat på forskellig­e hospitaler gennem tiderne kan jeg nu konstatere, at vi har det ganske godt her i Danmark.

Mine talrige udskrivels­er af patienter til primaersek­toren og borgernes eget hjem overbevise­r mig om, at der bliver sørget godt for både aeldre og yngre.

Jeg har vaeret vidne til, at en patient naegter at tage hjem, da hans køkken er ved at blive renoveret. At yngre mennesker (uden alvorlige diagnoser) forlanger en liggende kørsel (ambulance ) hjem, da de har rygsmerter eller er bekymrede for at få det.

At de pårørende brokker sig gevaldigt, fordi de skal til 60-års fødselsdag og ikke ønsker deres gamle moder udskrevet inden weekenden.

At man ikke har noget køleskab i hjemmet, og det så bliver et hospitals ansvar at skaffe sådan et eller sørge for mad bragt til patienten.

Ofte ender det tidskraeve­nde

Nu mangler vi kun, at Frank Jensen bliver fjernet ved naeste kommunalva­lg

Er det en menneskere­t at blive kørt til og fra hospitalet og diverse undersøgel­ser?

brok og klager med, at patienten får medhold. Det koster ekstra indlaeggel­sesdage/ressourcer og går ud over andre patienter, som måske må få en plads på gangen.

Hvorfor tør vi ikke sige fra over for nogle til tider groteske situatione­r, som faktisk rammer andre patienter?

Er det en menneskere­t at blive kørt til og fra hospitalet og diverse undersøgel­ser?

Hvor langt skal vores skattekron­er raekke?

Alle disse oplevelser har gjort mig til tilhaenger af den borgerlige fløj.

Ditte Schmith

Adolps Steens Alle 22 Frederiksb­erg

 ?? FOTO: JENS DRESLING ?? By & Havn I/S har plastret Københavns havn til med boliger, som ingen almindelig­e mennesker har råd til at bo i.
FOTO: JENS DRESLING By & Havn I/S har plastret Københavns havn til med boliger, som ingen almindelig­e mennesker har råd til at bo i.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark