Ekstra Bladet

FUTTER FOR TIDLIGT AF STED

AERGERLIG TRAENER: Nikolai Baden Frederikse­n er taget til Juventus, men ifølge Kasper Hjulmand er det ikke det rigtige skifte for den talentfuld­e angriber

- GISLE THORSEN gisle@eb.dk

1-0 Andreas Skov Olsen (8.),

2-0 Jonathan Oluwadara Amon (90.). ------------------------------ Når FC Nordsjaell­and-traener Kasper Hjulmand banker på sportsdire­ktør Carsten V. Jensens dør, er det ikke for at kraeve nye spillere.

Han banker på for at sige, at der ikke skal saelges flere!

I fredags solgte nordsjaell­aenderne 18-årige Nikolai ’Futte’ Baden Frederikse­n til Juventus, og det aergrer Hjulmand, at ’Futte’ futtede af sted efter kun 11 Superliga-kampe.

– Det har jeg det ikke så godt med. Jeg synes ikke, at det er det rigtige skifte for ’Futte’. Det er ikke vejen for vores unge spillere at gå til U23-hold ude i Europa.

– De kommer aldrig til at spille, hvor de er, de bliver handlet videre til mindre klubber. Jeg håber det bedste for ’Futte’, men jeg ville gerne have beholdt ham. Det havde vaeret det rigtige for ham og os, siger Kasper Hjulmand.

Hård over for ham

Det 18-årige stortalent nåede kun én halvleg i Superligae­n i denne saeson, og det var der en årsag til.

Han havde ifølge sin nu tidligere traener fortsat ikke knaekket koden i forhold til at finde ud af, hvad der kraeves for at vaere med.

På dette niveau kan man ikke leve af råt talent, og det var, hvad FC Nordsjaell­and var i faerd med at banke ind i hovedet på angrebstal­entet med det giftige venstreben.

Den jaevnaldre­nde Anders Skov Olsen har det seneste halvandet år fået nøjagtig samme sang, og det virker som om, han har hørt efter.

Han har strålet i denne saeson og scorede første mål i 2-0-sejren over Vejle.

– Det ikke, fordi vi ikke troede ’Futte’, men han havde brug for hårdhed. Han var i gang med samme proces som ’Andy’.

– Andreas har fundet ud af, hvad der kraeves, og som traener får man en god følelse, når man ser et menneske vokse. Andreas for et år siden og nu er to vidt forskellig­e personer.

– Vi vil ham det bedste ved at vaere hård over for ham, og det har han stået igennem, siger Kasper Hjulmand om sin 18-årige angrebskom­et.

Har ikke travlt

Andreas Skov Olsen har vaeret i laere hos Marcus Ingvartsen og Emiliano Marcondes, og de to tidligere bombere har laert ham meget om, hvad det vil sige at vaere profession­el.

– Det er vigtigt at huske på, hvad man gør rigtigt og vide, hvad man har gjort for at nå dertil for så at kunne køre videre, siger Andreas Skov Olsen, der mod Vejle scorede sit tredje Superliga-mål i denne saeson.

Han har en ambition om at nå et tocifret antal, inden saesonen er ovre, men der er ingen tvivl om, at udlandet kommer til at flå i ham – ligesom det var tilfaeldet med den jaevnaldre­nde Nikolai Baden Frederikse­n.

– Jeg synes, at det er godt for ’Futte’. Stort tillykke til ham. Jeg tror, at han kommer til at få godt af at komme ned til en anden kultur og spille italiensk fodbold. Jeg tror, at det passer bedre til ham.

– Min drengedrøm er også at komme ud, men jeg har ikke travlt, siger Andreas Skov Olsen, og det glaeder Kasper Hjulmand, der så gerne vil beholde sine talenter bare lidt laengere:

– Taenk, hvis de ikke spillede 20 kampe, men 80 kampe før de blev solgt.

– Hvis vi kunne holde dem her to-tre saesoner, så forestil dig, hvor godt det kunne blive. Det er det, jeg synes, at vi skal.

 ?? FOTO: CLAUS BECH ?? Jonathan Amon jubler efter at have scoret til slutresult­atet 2-0 for FCN.
FOTO: CLAUS BECH Jonathan Amon jubler efter at have scoret til slutresult­atet 2-0 for FCN.
 ?? FOTO: CLAUS BECH/RITZAU SCANPIX ?? Kasper Hjulmand ville gerne have beholdt ’Futte’ lidt laengere.
FOTO: CLAUS BECH/RITZAU SCANPIX Kasper Hjulmand ville gerne have beholdt ’Futte’ lidt laengere.
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark