Ekstra Bladet

BRØNDBYBYG­NINGEN SKAELVER!

-

er heldigvis BRØNDBYFAN­SENE nogle hårdføre typer.

Der er ingen som den blå-gule haerskare, der i årevis er blevet latterligg­jort og hånet for elendige sportslige resultater og en klub på gravens rand.

Nu har den gennem to saesoner stået på ren optur, og selvom mesterskab­et glippede på en sort aften i Horsens i Superliga-slutspurte­n, så er dansk fodbolds første store lokomotiv på ret kurs.

Økonomien er i bedring og det vaelter ind med folk på stadion. Understreg­et af et rekordhøjt antal solgte saesonkort.

Vildt imponerend­e – og Brøndby vel undt.

søndagens nederlag DERFOR KOMMER til oprykkerne fra Esbjerg også på et vanvittigt ubelejligt tidspunkt.

Det falder nemlig lige i kølvandet på et derby-nederlag til aerkerival­erne fra FCK – og to Superliga-nederlag i traek er med Brøndbys march mod bedre tider ganske usaedvanli­gt. Specielt på hjemmebane mod en oprykker.

for Alexander MERE BEKYMRENDE

Zorniger er dog, at det uventede og pinlige nederlag til Esbjerg taler lige ned i det spillemaes­sige problem, Brøndby har haft siden Superligae­n blev fløjtet i gang i denne saeson.

Brøndby-holdet har ikke vaeret katastrofa­le eller kriseramte, men sidste saesons overvaelde­nde aggressivi­tet, offensive pågåenhed og hurtige boldomgang er forsvundet.

Esbjerg-kampen var en eksempelvi­s en kaskade af boldtab og simple aflevering­er, der aldrig fandt deres modtager.

De tekniske fejl var lige så talrige som fjerboaer til lørdagens Pride-parade.

fra forsvarska­eden var OPSPILLET svagt, og selv ellers pasningsst­aerke spillere og profiler som Hany Mukhtar og Simon Tibbling fik slet ikke offensiven til at svinge.

Samtidig virker Mikael Uhres rolle på Brøndby-mandskabet uafklaret – og der burde ikke vaere tvivl om, at sportsdire­ktør Troels Bech har en opgave, inden transfervi­nduet klapper i: Find en angriber, der kan supplere Kamil Wilczek!

var tre gange JAVIST, TRAEVAERKE­T med Esbjerg, men hatten af for gaesterne, der på lange straek turde spille med Brøndby og flere gange brugte deres fart til at true den tunge bagkaede hos hjemmehold­et.

En operation, der også gav sejrsmålet i en perfekt udført kontra.

Ikke mindst 21-årige Emmanuel Oti Essigba var ofte en fryd for øjet, sjovt at se, en mundfuld for Johan Larsson. Får Esbjerg-fyren mere effektivit­et og faerre udfald i sit hurtigt anlagte spil, så er der lagt i ovnen til en Superliga-profil.

kan – måske ALEXANDER ZORNIGER med rette – føle sig uheldig mod Esbjerg, men tyskeren må også erkende, at han endnu ikke har fundet sin favoritfor­mation.

Der er en del rotation i midterfors­varet, og på midtbanen bliver der også cirkulaere­t flittigt.

Det er selvfølgel­ig nødvendigt i en periode med masser af Europa League-kampe og en Superliga på fuldt drøn, men det ser også ud til at koste på kvaliteten og den sik- kerhed, der kendetegne­de Brøndby i hele sidste saeson.

Nej, nej – men KRISE I BRØNDBY? Brøndby-bygningen skaelver og det interessan­te bliver at følge Alexander Zorniger.

Tyskeren, der med radikale midler og stor dedikation forandrede Brøndby og skabte ravage i Superligae­n, har nemlig fløjet på et taeppe af succes.

Ja, det tabte mesterskab – og det var lige praecis et mesterskab sat over styr – var selvfølgel­ig et tilbagesla­g og et ordentlig gok i selvforstå­elsen, men saesonen var slut lige efter, og der var en stor vilje til at kigge frem mod naeste saeson.

Nu står Alexander Zorniger i en, tjae ’udfordring’ med store og vanskelige Europa League-opgør mod Genk forude og en Superliga, hvor man gerne vil haenge på rivalerne i toppen.

Alexander Zorniger DET ER NU skal stå sin prøve og vise, at han ikke lader sig slå sig ud af noget modgang.

Ellers vil nogle påstå, at han og truppen aldrig fik rystet sidste saesons mesterskab­s-kaeberasle­r af sig, men tog afslutning­en med ind i denne saeson.

De tekniske fejl hos Brøndbyspi­llerne var lige så talrige som fjerboaer til lørdagens Pride-parade

 ?? FOTO: LARS POULSEN ?? Opbakninge­n fra fansene er uaendret høj i Brøndby, selvom de nu har set deres hold tabe to kampe i traek, og så endda derbyet mod FCK og mod oprykkerne fra Esbjerg.
FOTO: LARS POULSEN Opbakninge­n fra fansene er uaendret høj i Brøndby, selvom de nu har set deres hold tabe to kampe i traek, og så endda derbyet mod FCK og mod oprykkerne fra Esbjerg.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark