Ekstra Bladet

BRØNDBY LIGNER IKKE SIG SELV

- Vi spiller slet ikke sådan som vi ønsker det, erkender Alexander Zorniger, der har nok at taenke på før Europa League kval-kamp torsdag

- MADS GLENN WEHLAST mgw@eb.dk

1-3 mod FCK og 0-1 mod Esbjerg. To nederlag i traek i Superligae­n!

Det er ikke hverdagsko­st på Vestegnen og slet ikke i Alexander Zornigers regeringst­id i Brøndby.

Faktisk er det første gang i 15 måneder, at Brøndby taber to ligakampe i traek.

Senest var i maj 2017, hvor sølvet var sikret, så betydninge­n af de to nederlag havde ikke den store effekt.

Langt mere bekymrende er det nu, hvor tyskeren for første gang er løbet ind i, hvad man må betegne som en lille spillemaes­sig krise efter 27 måneder som cheftraene­r for Brøndby.

For Brøndby ligner slet ikke det Brøndby, som tyskeren ønsker at vise frem.

Han landede i Danmark med budskabet om aktion, aktion og aktion samt ønsket om kaos-fodbold.

Ikke måden

Den form for fodbold viser Brøndby slet ikke for tiden. Og det er måske det mest bekymrende også for Alexander Zorniger, der ikke laegger skjul på, han ikke er tilfreds med sådan som gameplanen udføres på banen.

– Vi var ikke gode nok. I enkelte situatione­r var vi måske uheldige. Men generelt er vi langt fra den måde, vi ønsker at spille på, erkender Alexander Zorniger, der også slog fast, at flere af spillere virkede traette.

Specielt Hany Mukhtar, der skal vaere det kreative omdrejning­spunkt, hvis Brøndby-offensiven skal sprudle. Men han havde hverken overskud eller ekstra energi til at saette Esbjerg under det nødvendige pres.

– Vi skal vaere dygtigere til at håndtere den måde, vi spiller på. Jeg savnede fart og evnen til at lave fejl mod Esbjerg.

– Vi var bange for at lave fejl. Jeg kan ikke huske det er sket i min tid her i Brøndby.

Generelt leverer vi ikke på det niveau, som vi ønsker at vaere på

Vi kan lave fejl og tabe kampen. Men tab ikke kampene uden at spille på den måde, vi skal spille på, siger Zorniger og uddyber:

– Vi ved, vi her i Brøndby skal udvikle spillere, fordi vi ikke bare kan købe kvalitetss­pillere. Men jeg går ikke ud fra, at spillere kommer til Brøndby som det sidste step i karriere.

En stor mundfuld

– Generelt leverer vi ikke på det niveau, som vi ønsker at vaere på. Måske har vi ikke spillerne til det. Måske mangler vi kampe, hvor vores spil fungerer, pointerer Alexander Zorniger.

Pilen peger lige nu på den tyske traener. Han har fået sin ønskespill­er i Dominik Kaiser og seks andre spillere til klubben. Blandt andre keeper Marvin Schwäbe. Han har mistet Christian Nørgaard og fortalt internt i klubben, han er uenig i, at en af holdet største profiler blev solgt.

Men livet går videre og sådan er praemisser­ne i Superligae­n. De bedste bliver altid solgt. Det er nu Zornigers opgave at få kollektive­t til at fungere i Brøndby. Og han står lige nu med mange udfordring­er.

Torsdagens opgave mod belgiske Genk bliver en stor mundfuld for tyskerens mandskab, der slet ikke har ramt topniveaue­t på noget tidspunkt i saesonen.

Karantaene­ramt

Vi taler om en modstander, der ikke har tabt de seneste 11 kampe i traek og praesterer et budget, der er tre en halv gang større end Brøndbys. 180-190 mio. kr. mod Brøndbys 52-55 mio. kr.

– Jeg forventer ikke Bene (Benedickt Röcker) bliver klar til torsdag, siger Alexander Zorniger, der mandag har sendt sin landsmand til undersøgel­ser for hovedskade­n i hjemlandet.

Zorniger er mere i tvivl om udsigterne for Paulus Arajuuri bliver klar. Han var

ude af holdet mod Esbjerg med en forstaerkn­ing i baglåret.

– Måske. Vi ved det endnu ikke. Nu handler det om vi finder løsninger de naeste dage, siger Zorniger, der med sikkerhed må undvaere karantaene­ramte Joel Kabonge.

Kun én måde

Kasper Fisker leverede rimeligt mod Esbjerg så laenge kraefterne slog til. Han erkender, at kvaliteten i pasningssp­illet og alt, hvad Brøndby foretager sig skal vaere bedre.

– Den eneste måde vi kan rejse os på er at levere et godt resultat torsdag, fastslår han.

 ?? FOTO: LARS POULSEN ?? Ikke gode nok Brøndby spiller slet ikke som traener Zorniger vil. Det ekstremt kraevende presfodbol­d sidder lige frem ikke i skabet for tiden.
FOTO: LARS POULSEN Ikke gode nok Brøndby spiller slet ikke som traener Zorniger vil. Det ekstremt kraevende presfodbol­d sidder lige frem ikke i skabet for tiden.
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark