Ekstra Bladet

FEM TING BRØNDBY SKAL FORBEDRE FØR GENK

-

Torsdag møder Brøndby belgiske Genk i den første af to playoff-kampe til Europa League-gruppespil­let. Det er en modstander, der er ubesejrede 11 kampe i traek og staerkt spillende for tiden. Der er rigtig mange udfordring­er for Alexander Zorniger før det opgør. Her er blot fem af slagsen.

1

Få styr på defensiven Hvem skal spille midtstoppe­r sammen med Hjörtur Hermannsso­n torsdag i Genk? Det er det gode spørgsmål. Benedickt Röcker skal mandag have undersøgt sin hovedskade i Tyskland og ventes at vaere ude. Paulus Arajuuri sad søndag ude med en forstraekn­ing og det bliver en kamp med tiden. Laeg dertil, at Joel Kabongo har karantaene mod Genk. Det er en mulighed at rykke Anthony Jung ind centralt, men Björn Kopplin viste sig lige som ikke frem fra sin bedste side i går på venstre backen.

2

Bedre og hurtigere boldomgang

Brøndby kommer under pres i Belgien. Det er helt sikkert. Derfor er det også nødvendigt, at boldomgang­en bliver bedre. Det bliver helt afgørende, at de lette bolde ikke smides vaek. Der er intet flow i spillet, når der laves så mange simple fejl som tilfaeldet var mod Esbjerg.

3

Mukhtar skal finde niveauet

Hany Mukhtar er spilleren, der kan gøre forskellen for Brøndby. Men han viste langtfra sit topniveau mod Esbjerg. Tyskeren havde mange udfald og havde en dårlig boldomgang og timing. Det er bydende nødvendigt han skal vise sig fra sin bedste side i sådan en kamp, hvis Brøndby overhovede­t skal gøre sig forhåbning­er om at true belgierne.

4

Presset sidder langtfra i skabet

Aktion, aktion, aktion. Ingen var i tvivl om, hvordan Alexander Zorniger ville spille. Det har vi set mange eksempler på de seneste saesoner. Men det ekstremt kraevende presfodbol­d sidder lige frem ikke i skabet for tiden.

5

Mere bevaegelse uden bold

Brøndbys spillemåde kraever enorm løbekapaci­tet både med og uden bold. Der skal vaere mange aflevering­smulighede­r for ham der har bolden. Sådan var tilfaeldet slet ikke mod Esbjerg.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark