Ekstra Bladet

FRELSEREN HELENIUS

- ALLAN SAND PEDERSEN alpe@eb.dk

0-1 Marc Dal Hende (74.), Helenius (90.) ------------------------------ 1-1 Nicklas Nicklas Helenius har ofte vaeret udskaeldt i OB-tiden og grundlaegg­ende har han vel heller aldrig fundet fordums styrke.

Men mon ikke i fan-skaren fik tilgivelse for mange ting, da han sekunder før sidste dommerfløj­t bombede bolden i nettet til udligning – hvilket betød, at det hårdt prøvede OB-hold fik et enormt vigtigt point,

Lidt opmuntring

Og det må alt andet lige vaere opmuntrend­e for fynboerne, selvom det altså heller ikke til sejr i sjette forsøg.

Alt så dog ud til at vaere tabt, da de gaestende mestre kom foran et kvarter før tid, da Marc Dal Hende kom tilbage på scorings-vejen.

Den bomstaerke forsvarsog midtbanesp­iller, der bombede mål i kassen på stribe i sidste saeson, nettede for første gang i denne saeson, da han slog til på risposten efter et stolpeskud af Mikkel Duelund.

Kaptajn vraget

Efter den katastrofa­le saesonstar­t med fem kampe uden sejr havde OB-traener Jakob Michelsen foretaget en markant aendring i startopsti­llingen til dette opgør.

Den normale anfører Kenneth Emil Petersen var sat på baenken og i stedet spillede han med et tre-mands-forsvar med Jeppe Tverskov placeret centralt støttet af Marco Lund, der fik chancen for første gang i saesonen, og Alexander Ludwig.

Og det lignede en klog beslutning,

I hvert fald udstrålede fynboernes bagerste skanser generelt langt mere sikkerhed end i saesonens tidligere kampe.

Og det er givdvis noget sammen med den sene udligning som traener Michelsen kan bruge i det videre arbejde for genrejsnin­g.

FCM-traener Jess Thorup roterede – givetvis med tanke på mødet med Malmö på torsdag i Europa League play off –denne gang på den måde, at to normalt offensive esser, store Paul Onuachu og letbenede Gustav Wikheim startede ude og først blev sendt på banen efter en times spil.

Uden at de kom til at saette noget aftryk på kampen.

Thorup gav til gengaeld debut fra start til den nyerhverve­de forsvarssp­iller Alexander Scholz, der generelt leverede fornuftigt som en del af den bagerste trio, og som i slutningen af 1. halvleg serverede et godt soloryk frem af banen.

Men hans afslutning fra kanten af straffespa­rkfeltet havde ikke samme kvalitet som rykket, men havnede langt over målet.

Fortjent udligning

Og generelt må man sige, at de første 45 minutter bød på en sølle gang angrebsfod­bold med mange fejlafleve­ringer fra begge sider. Og det bedste bud på det, man kan kalde en acceptabel afslutning blev leveret i form af et fladt skud fra Troels Kløve, som FCM-keeper Jesper Hansen dog tog sikkert fat i.

OB startede 2. halvleg med at saette gaesterne under pres, og det udløste blandt andet et rigtig god chance til Anders K. Jacobsen, der dog sparkede forbi målet, da han skulle afslutte efter godt forarbejde af først Janus Drachmanns og siden Ryan Laursen. Så FCM’s føringsmål kom som et voldsomt slag i ansigtet.

Men spillerne lod sig ikke knock out’e og fik belønning for at kaempe videre. Og set som helhed var udligninge­n fortjent.

 ?? FOTO: CLAUS FISKER ?? Bedre sent end aldrig OB’s Nicklas Helenius (th.) reddede et point til hjemmehold­et, i noget der lignede sidste sekund af overtiden.
FOTO: CLAUS FISKER Bedre sent end aldrig OB’s Nicklas Helenius (th.) reddede et point til hjemmehold­et, i noget der lignede sidste sekund af overtiden.
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark