Ekstra Bladet

En hurtig McLaren og Alonso er tilbage

- EMIL HANSEN emh@eb.dk

Man skal aldrig sige aldrig.

Sådan sang John Mogensen, og det kan vaere, der er noget om snakken, når det handler om Fernando Alonsos stop i Formel 1. Sådan lyder det i hvert fald fra Jenson Button til Motorsport.

– Det er altid op til den enkelte kører, hvordan han vaelger at forlade Formel 1. Alonso har gjort det samme, som jeg valgte at gøre. Stoppe, men holde døren åben for at kunne vende tilbage et år efter. Jeg synes, det er den rigtige måde at gøre det på, siger Button, der selv var tilbage i et mini-comeback, da han sidste år udfyldte Alonsos plads i Monacos grandprix.

Det er sikkert

– Hvis McLaren er hurtige og vinder løb, så er han tilbage i Formel 1, det er sikkert. Enhver kører i verden vil elske at vaere i en vindende Formel 1 bil. Jeg tror, du går på pension, fordi du bliver traet af alt den rejsen og stress, og hvis resultater­ne så heller ikke er der, så er der ingen grund til at vaere der.

Button og Alonso kørte i en periode sammen som holdkammer­ater, og spanieren gjorde indtryk på Button.

– Han har vaeret forrygende, at vinde to verdensmes­terskaber og vaere så taet på nogle flere gange, det er der ikke mange, der kan. Han var helt klart min hårdeste holdkammer­at, men jeg nød det. Min afdøde far respektere­de altid Fernando, og det er en god indikator af en persons karakter. Fernando plejede også altid at komme rigtig godt ud af det med min far, lyder det fra Button.

Manglende spaending

Alonso har som bekendt ikke vaeret på skamlen i Formel 1 siden 2014, men det er nu ikke de dårlige resultater, han har givet som begrundels­e for sit stop, men derimod manglende spaending i løbene. Han har dog aldrig lagt skjul på, at McLaren raceren ikke har praesteret på det niveau, han ønskede.

Han var endda ude i et ultimatum for at få en bedre bil.

Alonsos karriere i Formel 1 har budt på to VM-titler i 2005 og 2006, 32 grandprixs­ejre og 97 besøg på podiet.

Enhver kører i verden vil elske at vaere i en vindende Formel 1 bil

 ?? FOTO: AP ?? Alonso er faerdig i Formel 1 efter den her saeson – men han kan sagtens vende tilbage, lyder det fra den tidligere holdkammer­at, Jenson Button.
FOTO: AP Alonso er faerdig i Formel 1 efter den her saeson – men han kan sagtens vende tilbage, lyder det fra den tidligere holdkammer­at, Jenson Button.
 ?? FOTO: AP ?? Jenson Button (tv.) havde selv en lang karriere i F1, hvor han blandt andet kørte sammen med Alonso for McLaren.
FOTO: AP Jenson Button (tv.) havde selv en lang karriere i F1, hvor han blandt andet kørte sammen med Alonso for McLaren.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark