Ekstra Bladet

ELVIS TOG MIN MØDOM

LEGENDARIS­K: Kongens ekskaerest­e Linda Thompson holder ikke igen om sex, stoffer og skyderier

- THOMAS TREO tom@eb.dk

Linda Thompsons liv har vaeret så utroligt, man tror, det er løgn. Men det er det ikke.

Den amerikansk­e skuespille­r, skønhedsdr­onning og sangskrive­r var Elvis Presleys kaereste fra 1972 til omtrent et halvt år før ikonets død i 1977.

Siden blev Thompson gift med OL-vinderen Bruce Jenner, der siden blev en kvinde ved navn Caitlyn, og hun er nu viklet ind i Kardashian­klanen som verdens mest kendte transkønne­de person.

Thompson fortaeller åbenhjerti­gt om sine sensatione­lle forhold i selvbiogra­fien ’A Little Thing Called Love’ og til Ekstra Bladet, da hun smilende indfinder sig i kaeldermus­eet under Memphis Mansion, der tidligere hed Graceland Randers.

– Af og til kan jeg ikke engang selv begribe, hvad jeg har oplevet, erkender hun og ryster de lyse lokker.

Valfartede til Randers

Thompson er i Kronjyllan­d, fordi det i torsdags var 41 år siden, Kongen faldt død om af et hjerteanfa­ld på Graceland, og det markerede Memphis Mansion i weekenden med et såkaldt Garden Party, hvor legendens ekskaerest­e var hovedattra­ktionen.

Elvis’ fans valfartede til Randers helt fra Argentina og 14 andre lande. Interessen overvaelde­r 68-årige Thompson, der tydeligvis er betaget af den danske dublet af palaeet, hvor hun tilbragte så mange stunder med legenden:

– Elvis ville elske det. Han sagde altid, at efterligni­ng er det største kompliment, man kan få. Når han så maend, der prøvede at ligne ham med store bakkenbart­er, syntes han, det var cool.

Elvis forelskede sig hovedkulds i Linda, da han mødte den lokale skønhedsdr­onning i biografen til en specialarr­angeret midnatsfor­estilling på en hed sommerafte­n i Memphis. Det forstår man godt.

Hun er uimodståel­igt charmerend­e, lattermild og ligetil, og for Elvis, der var sygeligt jaloux anlagt, kom det som en eklatant bonus, at den dengang 22-årige brunette var jomfru.

Ifølge Linda lovede Elvis, at han ville ’bevare’ hende, til hun var klar, og det løfte holdt han.

Da tiden – og Elvis – kom, levede han op til sin status som planetens måske største sexsymbol i Gracelands dobbeltsen­g, der naturligvi­s var kingsize.

Men eneren var bestemt ikke ufejlbarli­g.

– Engang spurgte jeg ham, hvad hans største svaghed var, og han sagde, han troede, han var selvdestru­ktiv.

– I sjaeldne, eftertaenk­somme øjeblikke, stod det klart for ham, at han ødelagde sig selv med piller, forklarer Thompson.

Piller som cancer

Linda overvaered­e chokeret, hvordan Elvis’ tandlaege gav superstjer­nen fri adgang til receptplig­tig medicin, som han konsekvent misbrugte.

– Elvis brugte stofferne som et skjold mod den massive opmaerksom­hed.

– Hvis han var traet før et show, så fik han noget opkvikkend­e.

– Når han gik af scenen, kunne han vaere helt oppe at køre, og så fik han noget beroligend­e for at falde ned igen. Det blev en ond spiral, der eskalerede som cancer.

Entertaine­rens kaereste følte sig magtesløs:

– Hvis jeg frarådede ham at tage så mange piller, sagde han typisk ’skat, lad mig vaere i fred. Jeg bliver mindst 85’.

– Stofferne fik ham til at tro, han var udødelig, og til hans forsvar, havde man meget lidt erfaring med misbrugere af receptplig­tig medicin dengang.

Han sagde altid, at efterligni­ng er det største kompliment, man kan få

Stofferne fik ham til at tro, han var udødelig

– Jeg ville ønske, jeg kunne have hjulpet ham, men man kunne bare ikke bestemme over Elvis.

– Han var enormt selvrådig. Og en misbruger vil vaelge sine stoffer fremfor dig, hvis de virkelig skal vaelge.

Op gennem 1970’erne kaempede Elvis med vaegtprobl­emer i en grad, så han gjorde sig fortjent til navnet Burger King.

Den svulmende fedme efterlod ham ifølge Linda dybt forlegen.

Skydegal original

Det kom så vidt, at han en overgang gik på en ’komakur’, hvor han lod sig bedøve af en laege i to uger og kun vågnede i korte sekvenser for at spise et mindre måltid og gå på toilettet:

– Det var fuldkommen sindssygt. Og det siger noget om, hvor desperat Elvis var for at tabe sig. Han havde ikke selvdiscip­linen til at motionere eller at spise sundere.

Indtagelse­n af fedtdryppe­nde sydstatsma­d var ikke det eneste, Elvis havde svaert ved at styre. Den våbenglade original kunne ikke tøjle sit flammende temperamen­t, så han skød flere fjernsyn og havde tendens til voldelig adfaerd:

– Jeg vil ikke sige, jeg var bange for ham på noget tidspunkt. Men der var da gange, hvor han smed flasker gennem lokalet eller tallerkene­n med spaghetti mod vaeggen, og så vidste jeg, at det nok var bedst, jeg ikke talte ham imod, indrømmer Linda.

– Jeg savner ham stadig. Jeg er åben for at have en ny mand i mit liv, men jeg leder ikke. Måske jeg ville have godt af en rolig type. En rar revisor eller laege, ler hun og skynder sig at sige, det var ment som en joke.

 ??  ??
 ?? FOTO: ANITA GRAVERSEN ?? Dollargrin­68-årige Linda Thompson foran Memphis Mansion i Randers, hvor amerikaner­en i weekenden var dronningen ved et mindearran­gement for sin tidligere kaereste Elvis Presley.
FOTO: ANITA GRAVERSEN Dollargrin­68-årige Linda Thompson foran Memphis Mansion i Randers, hvor amerikaner­en i weekenden var dronningen ved et mindearran­gement for sin tidligere kaereste Elvis Presley.
 ?? FOTO: ALL OVER PRESS ?? Med Elvis Presley i privatflye­t i 1970’erne – parret var sammen 24/7 i over fire år.
FOTO: ALL OVER PRESS Med Elvis Presley i privatflye­t i 1970’erne – parret var sammen 24/7 i over fire år.
 ?? FOTO: ALL OVER PRESS ?? Skønheden og Bruce Jenner i 1983, laenge inden aegtemande­n blev en kvinde.
FOTO: ALL OVER PRESS Skønheden og Bruce Jenner i 1983, laenge inden aegtemande­n blev en kvinde.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark