Ekstra Bladet

ET LILLE KOMPLEKS

For anden saeson i traek måtte José Mourinhos mandskab søndag rejse hjem fra Brighton med et nederlag i bagagen

-

Manchester City, Chelsea og Tottenham har alle maksimumpo­int efter to kampe i den engelske Premier League. Det har Manchester United ikke.

For anden saeson i traek tabte José Mourinhos mandskab i går udekampen mod opkomlinge­n Brighton FC.

United-forsvaret så skidt ud ved flere af scoringern­e, og spillet frem ad banen efterlod ligesom sammenhaen­gskraften og ansvarsfor­delingen en del tilbage at ønske.

Fik ikke drømmestar­t

Isaer da Brighton scorede sine tre mål til pauseførin­g 3-1. United reducerede til 2-3 i overtiden.

Gaesterne fra Manchester lagde let tilbagetru­kne fra land, men kunne have fået en drømmestar­t for anden kamp i traek, da store Romelu Lukaku efter ti minutter fik en stor chance - og sparkede forbi mål.

Men derfra gik det meste galt for Manchester United.

Glenn Murray, som scorede 12 mål i ligaen i den seneste saeson, vippede elegant Brighton på 1-0 med ydersiden af foden efter 25 minutter.

Blot to minutter senere gjorde forsvarer Shane Duffy det til 2-0, da han sparkede en retur i nettet fra kanten af det lille felt, efter bolden i første omgang var passeret hele vejen igennem det.

Passivt forsvar

Manchester United-forsvaret osede af passivitet.

Efter 33 minutter headede Lukaku et afrettet langskud fra venstrebac­k Luke Shaw ind til 1-2, men United-glaeden varede kun kort.

Et minut før pausen scorede Pascal Gross på straffespa­rk via målmand David De Geas ben.

Midterfors­varer Eric Bailly begik forseelsen med en oversatset tackling på netop Gross, som ellers var på vej vaek fra mål efter en dårlig førsteberø­ring på den frispilnin­g, han fik som prikken over i'et efter en bolderobri­ng på midten af banen.

I pausen flåede José Mourinho Andreas Pereira og Juan Mata ud til fordel for Jesse Lingard og Marcus Rashford. Men heller ikke da Marouane Fellaini afløste Anthony Martial efter 59 minutter, aendrede kampbilled­et sig vaesentlig­t.

Brighton forsvarede sig godt, kaempede og jagtede bolden over hele banen.

En stor redning måtte Brighton-keeper Mathew Ryan først diske op med et kvarter før tid på et langskud fra Paul Pogba.

Glade fans

Og fra tribunerne lød det til sidst:

– Kan vi ikke spille mod jer hver uge?

De tilråb blev tavse, da Paul Pogba reducerede på straffespa­rk fire minutter inde i overtiden.

Brighton rykkede op i Premier League før saesonen 2017/18, og holdet fra sydkysten vandt i den hjemmekamp­en mod Manchester United med 1-0.

Fire gange i den forgangne saeson scorede Brighton tre mål eller flere i en kamp. Men kun én gang, mod Swansea, scorede Chris Hughtons mandskab tre gange i en halvleg.

I naeste spillerund­e får Manchester United besøg af Tottenham.

Ritzau

Kan vi ikke spille mod jer hver uge?

?? FOTO: AP ?? Flot fight Brightons Shane Duffy, nummer to fra højre, jubler efter at have scoret sit holds andet mål. Brighton var presset gennem det meste af kampen men forsvarede sig flot.
FOTO: AP Flot fight Brightons Shane Duffy, nummer to fra højre, jubler efter at have scoret sit holds andet mål. Brighton var presset gennem det meste af kampen men forsvarede sig flot.
 ?? FOTO: RITZAU SCANPIX ?? Der blev ikke givet kys fra Mourinho til hans slagne spillere.