Ekstra Bladet

Griske Danske Bank

-

Danmarks største bank, Danske Bank, er plettet som en rådden banan. Hvidvask for rekordmang­e milliarder ryster finansmark­ederne.

Direktione­n og bestyrelse­n håbede til det sidste, at en ’uvildig’ juridisk undersøgel­se betalt af Danske Bank ville redde ledelsen i storbanken. De tog fejl!

Hvidvask-rapporten faelder såvel administre­rende direktør Thomas F. Borgen som bestyrelse­sformanden, Ole Andersen.

Det er samtidigt dybt pinligt, at undersøgel­sen frikender ledelsen for juridisk skyld på den ene side, og på den anden side rapportere­r, at der er blevet hvidvasket så mange milliarder, at det saetter ny verdensrek­ord.

Den barske russiske mafia og mafia-bosser overalt i verden har stået i kø ved Danske Bank i Estland for at hvidvaske milliarder af kriminelle penge. Der tales om en gennemstrø­mning af penge på op til 1500 milliarder kroner.

Hele sagen siger også noget om den griske forretning­s-moral, der hersker i Danske Bank. De vil gøre alt for at tjene penge. Hvis du er kunde i banken, ville jeg taenke mig grundigt om. Henrik Skov

Th. Dahlsvej 5

Esbjerg

I dag kryber Danske Bank til korset, undskylder over for aktionaere­r, kunder og samfundet, at de ikke levede op til deres forpligtel­ser, mens de samtidig frikender sig selv for ansvarspåd­ragende og juridisk ansvar! Det er ikke en objektiv redegørels­e, men et subjektivt forsvarsin­dlaeg.

Adm. direktør Thomas Borgen forsøgte at bagatellis­ere det med, at den estiske bank kun var en halv procent af koncernen og bidrog med to procent til koncernens bundlinje. At en lille bank skabte så stor vaerdi bortforkla­rede han med, at der var højrisikok­under, som man følte at have kontrol med, selv om det estiske finanstils­yn og den russiske centralban­k allerede i 2007, kort efter købet af den estiske bank, gjorde opmaerksom på hvidvaskni­ngsproblem­et.

Bestyrelse­sformand Ole Andersen gav den ’bonusinfor­mation’, at man ved købet af den estiske bank var klar over, at den bidrog med tre gange over sin vaerdi til bundlinjen.

Det burde have fået Danske Bank allerede da til grundigt at undersøge kundeporte­føljen, hvilket man ikke gjorde, men fokuserede på ’den gode forretning’. Det er udtryk for ekstrem grådighed, der ligger godt i tråd med Danske Banks forhistori­e og deres eksorbitan­te bidrag til finanskris­en, som toppen af banken nu belønnes for med gyldne aftraedels­esordninge­r. Svend Erichsen Teglvaerks­vej 6

Nivå

 ?? FOTO: JONAS OLUFSON ?? Ole Spiermann og advokatfir­maet Bruun & Hjejle frikender Thomas Borgen for juridisk ansvar.
FOTO: JONAS OLUFSON Ole Spiermann og advokatfir­maet Bruun & Hjejle frikender Thomas Borgen for juridisk ansvar.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark