Ekstra Bladet

Kurator skal gå efter hestene

Rideeksper­t:

-

Helt tilbage i 2002 deltog Britta Nielsens datter for første gang i et officielt staevne under Dansk Rideforbun­d – og frem til 2011 havde hun 538 officielle starter herhjemme.

Ud over det har hun haft adskillige starter i større internatio­nale staevner. Det internatio­nale rideforbun­d har eksempelvi­s registrere­t, at hun deltog i 31 staevner fra 2011 til 2014.

Og den slags koster. Det eneste, man med sikkerhed ved, er, at Britta Nielsen tidligere har købt et føl for 175.000 kroner, men der er adskillige andre pengespor.

Britta Nielsens yngste datter flyttede omkring 2013 til Holland for at ride og handle med heste. Her havde hun flere dyre rideheste opstaldet – og stiftede et selskab, som handlede, avlede og traenede rideheste fra en kendt hestesport­sadresse naer byen Utrecht.

Penge fra ukendt kilde

Ifølge TV2, som har haft adgang til regnskaber­ne, fik datterens selskab ad to omgange tilført i alt cirka 18 millioner kroner fra en ukendt kilde.

Datteren er også kommet på et eksklusivt stutteri i den tyske by Mühlen, som er ejet af en af Europas mest kendte opdraetter­e, Paul Schockemöh­le. Datteren oprettede i 2012 et tysk selskab med adresse på stutteriet. Formålet var køb og salg af rideheste. Ekspert

– Og det er netop heste, som kurator bør kigge efter, fortaeller redaktør på ridehesten.com Britt Carlsen, som har et mangeårigt kendskab til rideverden­en.

Heste koster

– Det er klart, at hun (Britta, red.) gennem årene har brugt en hel del penge på at finansiere datterens ridesport som f.eks. betaling af opstaldnin­g, udstyr, rejser og lastbil til transport.

– De helt store summer skal dog findes ved køb af heste. Det er her, at der potentielt kan bruges mange millioner kroner, siger hun.

Det er her, at der potentielt kan bruges mange millioner kroner

 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark