Ekstra Bladet

Vaerste fredagsund­erholdning i 20 år

- JULIE KRAGH jukr@eb.dk

En fiasko.

Sådan lyder dommen fra Ekstra Bladets film- og tv-anmelder Henrik Queitsch over DR’s seneste bud på fredagsund­erholdning til hele familien – musikprogr­ammet ’Live’.

I aften klokken 20 er det den store finale, hvor Danmarks naeste liveartist bliver kåret.

Men det er der naeppe mange, der er klar over.

Programmet har de seneste tre uger haft faerre end 200.000 seere på trods af en placering i såkaldt ’primetime’ fredag aften.

Og det er der flere grunde 31. aug 7. sep til, vurderer Queitsch.

– Det fungerer simpelthen ikke. Alle kan gennemskue, at det bare er en billig kopi af ’X Factor’.

Sanne Salomonsen og Lina Rafn fungerer ikke sammen som dommere. De har 14. sep 21. sep 28. sep ingen kemi og er alt for søde og paene.

Og de medvirkend­e er ikke saerlig interessan­te. Det er ganske enkelt dårligt tv, lyder den hårde dom. fra Ekstra Bladets anmelder.

Til sammenlign­ing fulgte 5. okt 13. okt 1,5 millioner danskere i gennemsnit de 11 saesoner af ’X Factor’.

Kvaliteten fejler intet

Men at få mange seere var slet ikke meningen med ’Live’, fastslår DR’s underholdn­ingsredakt­ør, Lundme.

– Fokus har vaeret at prøve noget af og at formidle musik på en ny måde.

Det havde selvfølgel­ig vaeret skønt, hvis der havde vaeret flere seere. Men programmet­s kvalitet fejler ikke noget, fastslår han .

– Vil du betegne ’Live’ som en succes?

– Nej. Jeg vil betegne det som en succes inden for at prøve noget nyt af.

Men hvis du ser på seertallen­e, er det klart, at det ikke er en succes. Jan

Historisk svaer plads

Lagermand ’Live’ kom da også saerdeles dårligt fra start, da dets app brød sammen under første live-udsendelse, hvilket fik utallige frustrered­e seere til at rase over det danskudvik­lede program.

Det siges, at det ikke er en skam at tabe til en bedre spiller, og her skal det retfaerdig­vis indskydes, at ’Live’ er oppe imod en tung én af slagsen, nemlig hovedkonku­rrenten TV2’s ’Vild med dans’, der siden 2005 har samlet 1,2 millioner seere i snit i de tre måneder, dansedyste­n varer.

– Det betyder helt klart noget, at de laegger sig over for ’Vild med dans’, som er så populaert, medgiver Ekstra Bladets anmelder.

 ?? FOTO: BJARNE BERGIUS HERMANSEN/DR ?? Overrasken­de få danskere har haft lyst til at følge jagten på Danmarks nye live-artist i ’Live’, hvor Sanne Salomonsen og Lina Rafn er coaches. I aften kåres vinderen.
FOTO: BJARNE BERGIUS HERMANSEN/DR Overrasken­de få danskere har haft lyst til at følge jagten på Danmarks nye live-artist i ’Live’, hvor Sanne Salomonsen og Lina Rafn er coaches. I aften kåres vinderen.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark