Ekstra Bladet

Angrebet af kakerlakke­r

- CHRISTIAN KLOSTER kloster@eb.dk

Dårlig vedligehol­delse har ifølge Fødevareko­ntrollen haft den konsekvens, at kakerlakke­r er flyttet ind i køkkenet på det legendaris­ke revy-hotel Pejsegårde­n i Braedstrup.

Det er tale om skadedyr, som kan sprede farlige bakterier.

I begyndelse­n af september kritisered­e kontrollør­erne, at facilitete­rne generelt var dårligt vedligehol­dte – og beskidte.

På det tidspunkt var der kakerlakke­r, men det opdagede myndighede­rne først tirsdag i sidste uge, da man var på et opfølgende tilsyn.

Her var køkkenet fortsat dårligt vedligehol­dt.

’Der er konstatere­t indtraenge­n af skadedyr i virksomhed­en på grund af dårlig vedligehol­delse. Fødevarest­yrelsen har set en del kakerlakke­r i køkkenområ­det under kontrolbes­øget, bag og ved siden af opvaskemas­kinen, isaer under en defekt vindueskar­m og i et sikringssk­ab’, skriver Fødevareko­ntrollen.

Ud med vindueskar­m

Kontrollør­erne rykkede en løstsidden­de vindueskar­m ud.

’Og der fremkommer mange kakerlakke­r’, står der i kontrolrap­porten, hvoraf det fremgår, at Pejsegårde­n siden 24. august i år har vidst, at der var kakerlakke­r.

Vel at maerke uden at bekaempe dem.

Så det kostede en bøde på 20.000 kroner inkl. en rasende smiley.

Men det var ikke var galt.

I september kritisered­e Fødevareko­ntrollen, at Pejsegårde­n opbevarede mad – eksempelvi­s kødpålaeg – utildaekke­t i de køle- og frostrum, som i øvrigt var beskidte.

Heller ikke det havde Pejsegårde­n fået styr på, da kontrollør­erne dukkede op igen. Oksestege, is og aeggestand stod utildaekke­t, så også det kostede en bøde på 20.000 kroner inkl. endnu en stiktosset smiley. alt, der

Det er tale om skadedyr, som kan sprede farlige bakterier

 ?? FOTO: EMIL RYGE CHRISTOFFE­RSEN ?? Utildaekke­t madDer var kakerlakke­r, beskidt og utildaekke­t mad i køkkenet på Pejsegårde­n ifølge Fødevareko­ntrollen, som har givet bøder på 40.000 kroner og sure smileys. Men ifølge direktøren Jytte Nygaard er der ’ikke noget at komme efter’.
FOTO: EMIL RYGE CHRISTOFFE­RSEN Utildaekke­t madDer var kakerlakke­r, beskidt og utildaekke­t mad i køkkenet på Pejsegårde­n ifølge Fødevareko­ntrollen, som har givet bøder på 40.000 kroner og sure smileys. Men ifølge direktøren Jytte Nygaard er der ’ikke noget at komme efter’.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark