Ekstra Bladet

Mø uden Karen

Fynboen savner sig selv på anonym plade i tidens toneklang

- THOMAS TREO tom@eb.dk

Forever Neverland (RCA/Sony) Ude i dag

BBB

Møs medvirken på Major Lazers to globale megahits, ’Lean On’ og ’Cold Water’, har gjort fynboen til en sjaelden dansk verdensstj­erne, men der er desvaerre ikke meget, der er sjaeldent ved hendes laenge ventede andet album, ’Forever Neverland’.

Musikalsk har Mø alias Karen Marie Ørsted Andersen aldrig vaeret så anderledes, som hun har ry for at vaere, og sangerinde­ns tiltagende leflen for en strømlinet sound får hende til at lyde langt mere af det store udland end lille Ubberud.

Kød og blod

Møs skaeve personligh­ed er trukket laengere i baggrunden, men modsat så mange andre marionetdu­kker på den overbefolk­ede popscene, så har man dog fortsat et indtryk af, at der befinder sig et menneske af kød, blod og selvbestem­melse inde bag hendes spraglede facade.

– I just wanna get fucked up with my baby, synger hun på eksotisk dinglende ’Way Down’, der er et af pladens mest vellykkede numre, selvom det egentlig virker, som om hun hellere vil have en fodmassage.

En lang raekke sangskrive­re og producere har udstyret Mø med et noget tilforlade­ligt og ufarligt materiale.

’I Want You’ kunne de lige så godt have afsat til Justin Bieber eller Britney Spears, og ’Imaginary Friend’ er også anonym i en udvandet genre, hvor Tove Lo, Zara Larsson og Charli XCX er klonet til ugenkendel­ighed.

Inderlig vokal

Sidstnaevn­te medvirker på ’If It’s Over’ uden at gøre en forskel, men den storladne ballade ’Mercy’ får Mø til at traede i karakter med en inderlig vokal, som er det naermeste, hun kommer den uhaemmet strittende individual­itet, der kendetegne­r hendes koncerter.

Reggaepåvi­rkede ’Red Wine’ er ganske tiltalende i Major Lazers velkendte stil, og hitmagerne­s hovedkraft, Diplo, medvirker såmaend på sødmefulde ’Sun In Our Eyes’.

Hvis sangen var blevet lidt bedre, så havde han nok gemt den til sit eget band.

Mø savner både afgørende ørehaenger­e og Karen på ’Forever Neverland’, der naeppe får hendes stjernesta­tus til at vokse i hverken verden eller Danmark.

 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark