Ekstra Bladet

Krig er foragt for liv

-

FredsVagte­n ved Christians­borg har i dag stået neden for Christians­borg i 17 år hver evig eneste dag. Vi står der som en daglig protest mod Danmarks farlige militaere engagement­er rundt omkring i verden.

Vi står der for at fortaelle, at krig er foragt for liv, og at fred er at skabe.

Bombefly er terroriser­ing af befolkning­er. Samtale og omtanke er fredsskabe­nde.

FredsVagte­n mener, at Danmark skal bruge indføling i stedet for rå magt.

At Danmarks bidrag til fred skal vaere at stille sig til rådighed som maegler og mødeplads for konsultati­oner. At Danmark ihaerdigt skal prøve at forstå modparten og konflikten­s årsager og derefter handle klogt og eftertaenk­somt på at få parterne overens. Fred er svaerest med våben.

Sidste år blev der i FN vedtaget en global aftale om forbud mod atomvåben.

122 lande stemte for forbuddet, men Danmark støtter ikke aftalen! Det kunne vi ikke, sagde udenrigsmi­nisteren, på grund af medlemskab­et af Nato, som nu ønsker atommissil­er monteret på danske skibe i Østersøen.

Danmark skal ud af Nato, som bliver mere og mere krigsskabe­nde.

På vegne af FredsVagte­n Kristian Svendsen, fredsvagt Statsminis­teren udtalte den anden dag, at man ikke altid skal gøre, som autoritete­rne siger.

Det har vi, der foretraekk­er cannabis – det relativt uskadelige rusmiddel i sammenlign­ing med statens anbefalede og lovlige alkohol og tobak – jo gjort i over 35 år. Altså gjort staten opmaerksom på det urimelige i, at cannabis er ulovligt, når staten tillader alkohol og tobak!

Cannabis blev ved en fejl og simpel manipulati­on gjort ulovligt i hele verden, og nu begynder man at indse fejlen og legalisere­r cannabis.

Hvornår vågner man mon i Folketinge­t?

Denne tåbelige lov, der forbyder en af verdens mest produktive planter, skal og bør skrottes! Cannabis kan ud over som rusmiddel bruges til flere tusinde produkter, lige fra olie i raketindus­trien til polstring i nye Mercedes-biler.

Men det er skuffende, at vi i Danmark nu er håbløst bagud i frihed og industrial­isering af denne plante.

Det er på tide, at Folketinge­t opdager, at legaliseri­ng af cannabis vil stoppe banderne, der kaemper om markedet, generere milliarder i skatter, aflaste vores politi og domstole, skabe en helt ny industri samt lade mennesker frit vaelge et rusmiddel, der er mindre skadeligt end eksisteren­de lovlige rusmidler som alkohol og tobak!

Philip Dybdahl Blåbaerhav­en 15 Kokkedal

 ?? FOTO: FINN FRANDSEN ?? FredsVagte­n har nu stået foran Christians­borg hver dag i 17 år.
FOTO: FINN FRANDSEN FredsVagte­n har nu stået foran Christians­borg hver dag i 17 år.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark