Ekstra Bladet

Schumacher sikker på Formel 1

-

AUSTIN (Ekstra Bladet): Schumacher-navnet summer igen i Formel 1-paddocken efter den syvdobbelt­e verdensmes­ter 19-årige søn Mick med en overbevise­nde afslutning på saesonen sikrede titlen som europaeisk Formel 3-mester.

Selv om der formentlig kommer til at gå endnu en saeson eller to, ender Mick Schumacher med statsgaran­ti i Formel 1, vurderer Lewis Hamilton.

– Michael er den største af dem alle, så der vil 100 procent komme endnu en Schumacher i Formel 1. Delvist på grund af navnet, men nok så vigtigt, fordi han gør det godt. Han har et stort talent ligesom sin far. Ligesom Keke og Nico (Rosberg), sagde Lewis Hamilton på indledende presseskon­ference i Texas før USA’s Grand Prix.

Enorm fordel

– Og når Fernando får børn, er jeg sikker på, at en Alonso vender tilbage, fortsatte Hamilton med reference til sin sidemand i panelet.

– Selv hvis jeg får børn, og han får lyst til at køre race. Selv hvis han ikke er saerlig god, vil han kunne nå hertil på grund af navnet, konstatere­r Hamilton.

Sønner af tidligere verdensmes­tre har bare en enorm fordel, men forventnin­gerne er tilsvarend­e store.

Med det efternavn kommer Ferrari altid til at have døren åben, lovede teamchef Maurizio Arrivabene for nyligt.

Trods hysteriet forventer Hamilton, at Schumacher­navnet bliver en velsignels­e og ikke en forbandels­e, fordi talentet er der.

En god knaegt

– Mick gør det rigtig godt, og han er virkelig en god knaegt. Han har besøgt os et par gange. Han er meget opmaerksom og høflig. Jeg tror ikke, navnet bliver en byrde. Det vil vaere godt for sporten, siger Hamilton, som søndag kan sikre sin femte VM-titel.

Tyske medier har sat Mick Schumacher­s navn i forbindels­e med det ledige saede hos Toro Rosso, hvilket teamet pure afviser. Sandsynlig­vis fortsaette Formel 3-mesteren i F2 naeste år.

Man må formode, at familien har råd til at betale for en plads …

 ?? FOTO: AP ?? I søndags kunne Mick Schumacher løfte trofaeet som bevis på, at han har vundet Formel 3-mesterskab­et.
FOTO: AP I søndags kunne Mick Schumacher løfte trofaeet som bevis på, at han har vundet Formel 3-mesterskab­et.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark