Ekstra Bladet

Snupper rytter fra topteam

Riwal-CeramicSpe­ed skifter navn, når de i naeste saeson bliver p ro kontinenta­l hold. Måleter fortsat To urd e France-deltagelse i 2021

- STEFAN CHRISTENSE­N sc@eb.dk

Når Danmarks største cykelhold i naeste saeson skal køre landevejen­etynde som p ro kontinenta­l hold på cykelsport­ens n aes t højes teniveau, bliver de tikke under det nu v ae rendenavn Ri w al C er ami c Speed.

Holdet har indgået en ny treårig sponsoraft­ale med Readynez, der beskaeftig­er sig med traening og udvikling af IT-talenter, og derfor kommer man fra 2019 til at køre som Riwal Readynez Cycling Team. Riwal fortsaette­r også som sponsor frem til minimum 2021, blev det oplyst på et pressemøde torsdag.

Sponsorern­e stod dog ikke ligefrem i kø fora t finansiere­de n kommende p ro kontinenta­l status.

– Der står ikke noget i kø. Det er fast og hårdt arbejde. Det er ikke sådan, at vi siger, vi mangler fem millioner, og så kommer der nogen med det. Det er hårdt arbejde, siger holdets direktør, Steffen Kromann, og kalder aftalen med Readynez for ’et lucky punch’.

– Det skal passe ind i sponsorern­es forretning. Det var det rigtige tidspunkt, vi ramte Readynez i forhold til deres ekspanderi­ng i Norden.

Nordiske ryttere

Udover en ny navnespons­or kunne holdet også praesenter­e hele naeste saesons hold, der udelukkend­e består af nordiske ryttere. Og det er ikke noget tilfaelde, at holdet er sammensat af 11 danskere, to svenskere, to nordmaend og en faering - til trods for at henvendels­er fra ryttere kom fra hele verden.

– Når sådan et cykelmarke­d åbner sig, så vaelter indbakken med ryttere lige fra Indien og Pakistan til USA. Der har vaeret meget stor interesse – også fordi der er nogle p ro kontinenta­l hold, der er lukket ned. Hollandske og belgiske ryttere har vaeret der i hobetal, og der har vaeret nogle spaendende navne, siger Steffen Kromann til Ekstra Bladet uden at ville saette navn på.

– Vi har valgt at fokusere og tage de nordiske i første omgang. Det er vigtigt for os at bevare den nordiske dna og holde fast i den, siger han og tilføjer, at det også var et spørgsmål om økonomi.

Uden stjernestø­v

– Det havde vaeret til nogle andre penge, end det vi har i vores budget lige nu.

Det var da heller ikke de store internatio­nale navne, der blev praesenter­et ved pressemøde­t.

Udover den danske mester fra 2016, Alexander Kamp, VM-rytteren Emil Vinjebo og tempo specialist­en Rasmus Quaade varde t mest iøjnefalde­nde navn nordmanden Sindre Lunke og svenske Kim Magnusson, der ellers havde kontrakt med et af sportens store mandskaber, World Tourholdet EF Education First for 2019.

Svenskeren var ikke selv til stede, fordi han er med førnaevnte hold i Kina, men ifølge Steffen Kromann var det ikke svaert at overtale sidste års svenske mester.

– Han har måske ikke fået det ud af det på World Touren, som han havde forventet og måske ikke fået de løb, han havde drømt om. Og så er det måske mere det rigtige match for ham i forhold til, hvor han er i karrieren lige nu. Derfor var han også meget interesser­et, da vi var i dialog med ham, siger Steffen Kromann.

Vil køre Touren

Det danske hold har fortsat som mål at vaere en del af Tour de France-starten i 2021, som forventes at gå i Danmark.

– Hvis vi skal vaere med til starten af Tour de France i 2021, så skal vi også køre en Grand Tour i 2020. Det må vi formode, hvis det skal lykkedes.

– Der skal nogle flere penge til, og vi skal også have andre ryttere. Det kan vaere, vi skal have en fransk, tysk eller spansk rytter, det ved jeg ikke endnu, siger Steffen Kromann, hvis ultimative drøm i 2019 hedder Amstel Gold Race.

Ifølge direktøren for den nye sponsor, Frank Højgaard, var det da også netop en mulig deltagelse i Tour de France i 2021, der var medvirkend­e til at overbevise Readynez om at poste penge i projektet de naeste tre saesoner.

Det er vigtigt for os at bevare den nordiske DNA og holde fast i den

 ?? FOTO: NILS MEILVANG/RITZAU SCANPIX ?? Kun fire af holdets 16 ryttere var en del af praesentat­ionen i Hellerup i går. Fra venstre er det direktør Steffen Kromann, svenske Lukas Eriksson, norske Sindre Lunke, Nicolai Brøchner og Andreas Stokbro. Nordisk dna
FOTO: NILS MEILVANG/RITZAU SCANPIX Kun fire af holdets 16 ryttere var en del af praesentat­ionen i Hellerup i går. Fra venstre er det direktør Steffen Kromann, svenske Lukas Eriksson, norske Sindre Lunke, Nicolai Brøchner og Andreas Stokbro. Nordisk dna

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark