Ekstra Bladet

Fremviste blodig ’selfie’: 14 på anklagebae­nken

- Fish@eb.dk; db@eb.dk

ganisation med

– Det er politiets vurdering, at hvis man vil noget opad i systemet, så kontakter man en National Nomad, forklarede han med udgangspun­kt i, hvordan man ville håndtere en udmeldelse af LTF.

– Det vil vaere en kommunikat­ion, der går opad i hierarkiet. Hvis man selv er National Nomad, vil man gå til andre med samme status. Eller til selve praesident­en. Det er vores vurdering, men det er ikke noget, vi har fået bekraeftet, forklarede han. faste kommandove­je. 14 personer med forskellig tilknytnin­g til den nu forbudte LTF-bande tog i går plads på anklagebae­nken ved Retten i Roskilde.

Sagen inkluderer 26 forhold. Ingen er tiltalt i alle forhold, men flere er tiltalt på kryds og tvaers i de forskellig­e anklagepun­kter.

Faelles for dem er, at det handler om samme personkred­s.

Dette gjorde anklager Randi Tvile rede for ved retssagens begyndelse. Sagen handler om våben, narko og isaer afpresning, hvor ofrene var unge mennesker i Køgeområde­t og et enkelt tilfaelde i Ringsted.

Dummebøder

Faelles for ofrene er, at de på forskellig vis er kommet i klemme og derfor har vaeret sårbare i forhold til ’dummebøder’ på gennemsnit­ligt 100.000 kr. Ifølge anklageskr­iftet har det fundet sted hen over sommeren og efteråret 2017.

Ved sin forelaegge­lse ved retssagens begyndelse gjorde anklageren rede for, hvordan politiet kom på sporet af sagen.

– 14. august rettede en ung mand henvendels­e til politiet, fordi han havde et problem, lød det fra anklageren, der her viste et billede af den pågaeldend­e unge mand.

Der var tale om en ’selfie’, hvor manden på billedets fremstod med blod, buler og skrammer i ansigtet. Kort sagt: Han så forslået ud.

Et par dage før var politiet blevet kontaktet af en mor til en ung mand, der ligeledes var i problemer.

Blev truet

Langsomt, men sikkert begyndte politiet derfra at oprulle i sagen.

Et af ofrene, forklarede anklageren, var blevet tildelt ’dummebøden’, fordi han ville ud af LTF. En anden havde angiveligt båret en LTF-trøje uden at vaere med i banden. Atter andre var – ifølge anklageskr­iftet – ligeledes blevet truet og tildelt ’dummebøder’.

Fremgangsm­åden stort set ens, beskriver

Offeret er blevet tvunget til at udfylde en falsk årsopgørel­se, og derefter er der blevet optaget et lån i Ikano Bank.

Der er afsat foreløbig 54 dage til sagskomple­kset. Det er planen, at der afsiges dom i slutningen af april naeste år. var anklageskr­iftet.

 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark