Ekstra Bladet

Gerningsma­end var til fods

- LINETTE KRØGER JESPERSEN linette@eb.dk

Gerningsma­endene var formentlig til fods, da de skød mod en 19-årig mand ud for Ladegårdsp­arken Vest 103 i Holbaek tirsdag aften omkring klokken 21.

– Vi har nogle vidner, der har set to personer løbe fra stedet. Vi har et meget sparsomt signalemen­t med nogle mørke jakker, hvor de har haetterne trukket op.

Udbraendt bil

– De saetter sig ind i en blå Ford, formentlig Mondeo, og kører fra stedet. Så det giver os anledning til at tro, at de har vaeret til fods, da det skete, siger politikomm­issaer Kim Lech fra Midt- og Vestsjaell­ands Politi.

Det er uvist, om det kun var den ene eller begge gerningsma­end, der skød. Der er fundet nogle patronhyls­tre på stedet, som er sendt til tekniske undersøgel­ser.

Der blev senere fundet en udbraendt bil i Fuglebjerg, der formodes at vaere gerningsbi­len.

– Ved I, hvad der er blevet skudt med?

– Vi har fundet nogle patronhyls­tre ude på stedet som er sendt til tekniske undersøgel­ser, og så må det vise senere, hvad det er for et våben, der er brugt.

Offeret, der er kendt af politiet, blev ramt i den ene skulder, men kunne udskrives fra hospitalet efter behandling på skadestuen og afhøring.

– Han er ikke saerlig samarbejds­villig, men har afgivet en kort forklaring til os, siger politikomm­issaer Kim Lech.

Der har den seneste tid vaeret adskillige i Holbaek.

– På den ene side står Bandidos, det er helt åbenlyst, som også har forsamling­sforbud, som kommunen har udstedt til dem. På den anden side står der en gruppe sammenstød af unge mennesker, som fortrinsvi­st er ude fra Vangkvarte­ret. Men det er, efter vores opfattelse, ikke en etableret bande, men mere bare en gruppe unge mennesker, siger Kim Lech.

 ?? FOTO: PER RASMUSSEN ?? Det 19-årige skudoffer er ikke saerlig samarbejds­villig over for politiet.
FOTO: PER RASMUSSEN Det 19-årige skudoffer er ikke saerlig samarbejds­villig over for politiet.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark