Ekstra Bladet

Som hvis Tulle smuglede flygtninge

Uffe Elbaeks tidligere højre hånd, den afsatte spindoktor Mikkel Nørskov Kjaer, retter en skarp kritik mod Alternativ­ets politiske ordførers flyvevaner

- SOFIE NEPPER-CHRISTENSE­N FOTO: JAKOB JØRGENSEN sen@eb.dk

’Det her er godt nok en vild historie!’

Sådan skriver Uffe Elbaeks tidligere spindoktor, Mikkel Nørskov Kjaer, om den politiske ordfører Carolina Magdelene Maiers (AL) 20 flyrejser over tre år, hvor 11 af dem har vaeret private ferier. Og han fortsaette­r: ’Den politiske ordfører fra Danmarks grønneste parti har fyret 43 ton co2 af på flyrejser på tre år! Det svarer vel naermest til, at Tulle blev taget i at vaere kaptajn på en gummibåd, der smuglede flygtninge over Middelhave­t’, skriver Mikkel Nørskov Kjaer i et opslag på sin private Facebook-profil.

Ingen kommentare­r

Den tidligere spindoktor linker i sit opslag til bloggen Fight The Power With Free Speech, som er den blog, der har lavet en opgørelse over Maiers flyrejser.

Ekstra Bladet har vaeret i kontakt med Mikkel Nørskov Kjaer for at få ham til at uddybe, hvad han mener med sit opslag.

– Jeg har ikke andre kommentare­r end det, jeg har skrevet der.

– Hvorfor ikke?

– Ej. Det er sådan set det eneste, jeg har at sige til det. Så jeg har ikke nogen kommentare­r til det, siger den tidligere Alternativ­et-spindoktor.

I forgårs medgav Carolina Magdelene Maier, at hun har fløjet for meget privat over de senere år. Det erkender hun blankt, skriver hun. Og at hun skal forbedre sig. Det skrev ordføreren Facebook.

Hun er blevet beskyldt for hykleri på isaer de sociale medier, eftersom Alternativ­et i deres nyeste klimaudspi­l opfodrer danskerne til, at vi skal kysse mere og flyve mindre. Blandt andet ved at holde sommerferi­e inden for Danmarks graenser.

Blev afsat

på sin I november 2017 stoppede Mikkel Nørskov Kjaer som Uffe Elbaeks spindoktor. Det skete efter intern ballade i partiet, hvor gruppeform­and René Gade fik til opgave at kulegrave møgsagerne med en intern undersøgel­se i partiet.

Dengang ville René Gade ikke fortaelle, om der var tale om en decideret fyring af Mikkel Nørskov Kjaer.

En af sagerne i partiet handlede om håndtering­en af en medarbejde­r, der blev anklaget for at kraenke et andet medlem, og som blev fyret straks efter på den baggrund.

Senere blev den anklagede medarbejde­r dog genansat af Mikkel Nørskov Kjaer, der på det tidspunkt var leder af partiets sekretaria­t på Christians­borg.

 ??  ?? Chokeret over CarolinaMi­kkel Nørskov Kjaer, langer hårdt ud efter Alternativ­ets politiske ordfører, Carolina Magdelene Maier. Han er chokeret over al den CO2 som ordføreren har udledt på tre år ved at flyve, når nu hun repraesent­erer Danmarks grønneste parti.
Chokeret over CarolinaMi­kkel Nørskov Kjaer, langer hårdt ud efter Alternativ­ets politiske ordfører, Carolina Magdelene Maier. Han er chokeret over al den CO2 som ordføreren har udledt på tre år ved at flyve, når nu hun repraesent­erer Danmarks grønneste parti.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark