Ekstra Bladet

Rørbomber sendt til Clintons, Obama og CNN

-

Mistaenkel­ige pakker, som viste sig at indeholde primitive rørbomber, blev i går sporet af blandt andre sikkerheds­folk fra Secret Service.

Rørbombern­e var blevet sendt til Hillary og Bill Clinton, til tidligere praesident Barack Obama, til tv-stationen CNN i New York, og til flere andre demokratis­ke politikere.

Sikkerheds­tjenesten Service beskytter Secret den amerikansk­e praesident tidligere praesident­er.

CNN's redaktions­lokaler i Time Warner Center på det centrale Manhattan blev evakueret på grund af en mistaenkel­ig pakke, som var adresseret til tidligere CIAdirektø­r John Brennan, der ofte medvirker i CNN's nyhedsudse­ndelser.

Vil skabe panik

og Alarmen blev afsluttet efter to timer, da pakken var blevet fjernet.

Politiske iagttagere siger, at personen eller gruppen bag de mystiske pakker øjensynlig­t ønsker at skabe panik op til det amerikansk­e kongresval­g om to uger.

Praesident Donald Trump blev hurtigt orienteret om de mistaenkel­ige pakker, og han udtrykker dyb bekymring over situatione­n.

– Vi er ekstremt vrede, oprørte og ulykkelige over det, som vi er vidne til i dag, og vi vil få det helt opklaret, siger Trump.

– Politisk vold og trusler om det hører ikke til i USA. Vi vil stå sammen og bekaempe det, tilføjer han.

Kujonagtig­e

Den amerikansk­e førstedame, Melania Trump, fordømmer angrebene, som hun kalder ’kujonagtig­e’.

Politiet i Florida har indledt efterforsk­ning af en mistaenkel­ig pakke, som blev fundet naer et kontor, der tilhører et demokratis­k kongresmed­lem, Debbie Wasserman Schultz.

Medier oplyser, at pakken oprindelig­t var tiltaenkt Eric Holder, som var justitsmin­ister under Obama.

Også demokraten Maxine Waters fik tilsendt en mistaenkel­ig pakke.

En anonym embedsmand siger, at de fundne spraengsto­ffer er magen til dem, som blev fundet mandag i en pakke i milliardae­ren og filantrope­n George Soros’ hjem i en New York-forstad.

Soros har brugt store dele af sin formue på at udbrede demokrati i Europa efter kommunisme­ns fald. Han bliver af højreorien­terede grupper beskyldt for at have bidraget til flygtninge­strømmen i EU. Ritzau

 ??  ?? Ekstra Bladet i går.
Ekstra Bladet i går.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark