Ekstra Bladet

Tåbelig gemmeleg i supermarke­derne

- Folketings­kandidat Alternativ­et

En raekke supermarke­der har indført gemmeleg i deres butikker. Cigaretter og røgtobak skal gemmes vaek bag et gardin. Hvis de mener, det er en god idé, ja, så fortsaet med den. Men at opfordre til lovindgreb er hysterisk og helt tåbeligt. Ikke flere love og begraensni­nger. Det er ikke Sverige eller Norge ...

Tro ikke, at man kan forhindre de unge i at købe cigaretter på den måde. Det er ganske simpelt oppe i tiden at ryge, og hver dag kommer der 50 helt nye unge rygere til. Jo mere fordaekt og ’hemmeligt’ man gør det, desto mere spaendende bliver det at ryge.

Rygning er kommet for at blive. Jeg elsker at ryge. Det er dejligt, og friheden og fantasien nyder jeg mange gange dagligt. Ryg, når du vil, taenk selv over det, og handl et andet sted, hvor man ikke bestemmer over dig. Boykot den slags butikker, de hører ikke til et moderne samfund,

Lars M. Tjellesen Østermarie

Bornholm Ekstra Bladet mener, at Alternativ­ets alternativ­e demokrati ligner kunstigt åndedraet til historien om Niko Grünfelds afgang som kulturborg­mester i København. EB kritiserer, at borgmester­kandidater­ne ikke ønsker pressedial­og inden det kommende kredsmøde med demokratis­k valg af kandidat. Det er ifølge Ekstra Bladet (EB) i modstrid med vaerdier om åbenhed og medinddrag­else.

At ingen af kandidater­ne ønsker ’et offentligt teater eller kamp om medietid’, har åbenbart ingen betydning for EB. Kandidater­nes beslutning bakkes op af den lokale partiforen­ings bestyrelse. Der er netop ikke en topstyret ledelsesbe­slutning, men udtryk for decentrali­seret styring, gennemsigt­ighed og medlemsind­dragelse. I Alternativ­et bestemmer medlemmern­e deres borgmester­kandidat. Det besluttes ikke internt af de valgte byrådsmedl­emmer, som det er kutyme i dansk lokalpolit­ik.

EB’s bizarre påstand om, at flere tusind vaelgere uden for partiet ikke kan medvirke i den demokratis­ke proces om valg af ny borgmester, må vaere en skizofren, redaktione­l fejlslutni­ng.

Hvordan skulle vaelgerne få mere indflydels­e på valget, hvis det blev afgjort bag lukkede døre af seks partimedle­mmer i Københavns Borgerrepr­aesentatio­n?

Ingen i Alternativ­et har bedt nogen om at ’holde kaeft’.

Det er kandidater­nes ønske ikke at føre dialog i pressen, før de lokale medlemmer har valgt en kandidat.

Alle, der vil, kan stille spørgsmål, men ingen af kandidater­ne ønsker debat via pressen. Det er ikke ensbetyden­de med, at Alternativ­et ikke er demokratis­k. Vi tror på medlemsdem­okrati, og vi respektere­r kandidater­nes og lokalafdel­ingens beslutning om ikke at involvere pressen.

Hvornår har det nogensinde vaeret et demokratis­k problem, at kandidater til en politisk post vaelger ikke at udtale sig offentligt – inden de er valgt af deres kreds?

Det er naturligvi­s kedeligt for EB, der kunne have fyldt både spalter og bagsider om Alternativ­ets kandidater, inden de blev valgt.

Alternativ­ets fejl stilles konsekvent i modsaetnin­g til vaerdier om borgerindd­ragelse og gennemsigt­ighed. Vi er et uperfekt, menneskeli­gt parti fyldt med dejligt uperfekte mennesker, der begår fejl, som vi bøder for og retter op på.

Vi vil have en ny politiske kultur med langt mere kaerlighed og borgerindd­ragelse. For demokratie­ts og for faellesska­bets skyld. Sikandar Siddique

Ingen i Alternativ­et har bedt nogen om at ’holde kaeft’

 ?? FOTO: FINN FRANDSEN ?? Lars M. Tjellesen foreslår, at rygere boykotter de butikker, der ikke ’tør’ lade cigaretter­ne ligge frit fremme.
FOTO: FINN FRANDSEN Lars M. Tjellesen foreslår, at rygere boykotter de butikker, der ikke ’tør’ lade cigaretter­ne ligge frit fremme.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark