Ekstra Bladet

Caroline i helt ny situation: Sejr uden saet-tab

-

SINGAPORE (Ekstra Bladet): For 12 måneder siden startede Caroline Wozniacki sin saesonfina­le med naermest at sparke Elina Svitolina ud af Singapore Indoor Stadium. Ukraineren fik sølle to partier i sit første nederlag til en veloplagt dansker.

I år er scenariet et helt andet før deres duel. Svitolina står med to sejre, og ud fra resultatet af dagens tidligere kamp kender hun kravet til egen praestatio­n.

Har Petra Kvitova slået Karolina Pliskova, er hun allerede gruppevind­er, mens en sejr til Pliskova betyder, at hun skal hente et saet mod Wozniacki for at sikre sig en semifinale.

– Det vil jeg ikke taenke på, for den slags scenarier vil jeg ikke have i mit hoved. Udfordring­en bliver hård nok i forvejen, og jeg vil spille for at vinde. Både Caroline og jeg er fightere, så kampen bliver hård.

Kniven for struben

I den anden ende kan Wozniacki stå med kniven for struben. En Pliskova-sejr betyder nemlig, at hun skal ud og slå Svitolina i to saet. Et knivskarpt krav, hun aldrig før har mødt.

– Jeg skal bare lade vaere med at taenke på den anden kamp og bare gå ind og spille. Vinder jeg to kampe uden at gå videre, så er det bare aergerligt og uheldigt. Så har jeg gjort mit bedste.

– Sidste år startede jeg vildt ud med at slå både hende og Halep ved kun at give to partier vaek. Det sker vist ikke så ofte i en saesonfina­le, men det kan jeg ikke bruge til så meget i morgen.

Spiller kl. 13.30

– Jeg tror, jeg skal vaere klar til lange dueller og finde balancen mellem at vaere tålmodig og aggressiv. Hun ser ud til, at hun virkelig gerne vil det her, så jeg skal mentalt vaere helt fokuseret fra start.

De to går på banen klokken 13.30, dansk tid, og på det tidspunkt kender de altså kravet til deres praestatio­n. Det kan altså blive et vildt første saet.

Det kan altså blive et vildt første saet med nerverne uden på spilletøje­t.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark