VELKOMMEN TIL VM

Nikolaj scorede fem kasser, da Danmark slog Ukraine sikkert

- JAN KJELDTOFT toft@eb.dk

Velkommen til VM, Nikolaj Markussen!

Nå, nu er det selvfølgel­ig Nikolaj Jacobsen, der til syvende og sidst udtager den trup, der skal åbne Boxen i Herning og stjaele guldet. Men den 211,8 cm lange ’Hammer fra Helsinge’ styrkede i hvert fald sin kandidatur på de 23 minutter, han fik lov at spille mod Ukraine.

Danmark vandt en sikker sejr på 30-24 efter 12-12 ved pausen, og skal vi ikke bare vaere venlige at fastslå, at der var vaesentlig forskel på de to halvlege. Der skulle edderhakke­me bankes meget rust af på de første 30 minutter af en kamp, hvor holdet uden naermere fintaellin­g vel begik i omegnen af en halv snes tekniske fejl.

Dagens store taber: Alexander Lynggaard, hvis makkerskab med Henrik Møllgaard i midterfors­varet fungerede fornemt under tropiske himmelstrø­g på Guadeloupe, blev hevet ud efter ti minutter, hvor han nåede at braende to oplagte og ramme en udvisning.

Henrik Toft fik chancen i stedet, men grundlaegg­ende haltede det meste inden pausen – når man lige ser bort fra Niklas Landin, der laenge stod med omkring 50 pct. i redninger – alligevel var de hvid-røde flere gange bagud med to! Rasmus Lauge knoklede løs og fandt spraekker i det ukrainske forsvar, og Niclas Kirkeløkke, der fører scoreliste­n på rene mål i ligaen, er fortsat brandvarm.

Nikolaj spruttede

Nikolaj Jacobsen spruttede af raseri og udstødte talrige fynske eder og forbandels­er over de mange fejl, men holdet var som forvandlet i anden halvleg og tordnede forholdsvi­s hurtigt hen over ukrainerne og i front med fem og seks ved 21-15.

Nikolaj Markussen peb et enkelt missil ind fra et sted oppe under tagkonstru­ktionen i første halvleg og styrede – som i BSV – overtalssp­illet, som Nikolaj Jacobsen indlysende har valgt at kopiere fra det midtjyske søhøjland. Markussen har et vist overblik …

Den lange mand hamrede desuden tre ind i starten af anden halvleg, inden han blev flået ned i et angreb og måtte ud at sunde sig på baenken. Han kom gudskelov på banen igen og scorede såmaend sit femte mål til 30-24.

Nu kunne det bare vaere nice, hvis han for en gangs skyld ikke render ind i en skade op til en slutrunde!

?? ARKIVFOTO: ERNST VAN NORDE ?? Mere end godkendtDe­n 211,8 cm lange ’Hammer fra Helsinge’ styrkede sin VM-kandidatur.
ARKIVFOTO: ERNST VAN NORDE Mere end godkendtDe­n 211,8 cm lange ’Hammer fra Helsinge’ styrkede sin VM-kandidatur.