Ekstra Bladet

ULD UD AF LANDET

- Trl@eb.dk

land, men det var ifølge Udlaending­enaevnet en dårlig idé, fordi netop den langvarige adskillels­e var afgørende for naevnets afgørelse om at afvise at give opholdstil­ladelse til den 13-årige pige.

– Det kraenker mig, at vi diskrimine­res på denne måde, og det er dårligt lovgivning­sarbejde af politikern­e, at en familie som vores ikke må vaere i Danmark. Jeg er normalt et positivt menneske, som er stolt af at vaere dansk, men udvisninge­n af Aphinya har gjort mig indebraend­t, erkender Heini Bøgelund Andersen.

Føler sig landsforvi­st

Den 45-årige nordjyde ved godt, at han og hans jaevnaldre­nde hustru overså et vaesentlig krav ved ikke at sørge for at få Aphinya til Danmark hurtigst muligt, men han forklarer det med, at de ville vaere sikre på, at Supaknapa selv ville få opholdstil­ladelse først, inden de trak den dengang otteårige Aphinya vaek fra en tryg tilvaerels­e hos sin 74-årige mormor.

– Man tager ikke et barn på den alder med til Danmark for så at skulle vente op mod et år på at få at vide, om barnet får opholdstil­ladelse. Vi har fra dag et villet det bedste for Aphinya, også selvom det ikke var det bedste i politikern­es øjne, siger Heini Bøgelund Andersen, der i forvejen har to voksne børn på 23 og 21 år fra et tidligere aegteskab, som blev opløst i 2001.

Oplevelsen har betydet, at Heini Bøgelund Andersen ikke laengere opfatter Danmark som sit hjemland.

– Jeg føler mig landsforvi­st og har indstillet mig på, at min fremtid heller ikke på laengere sigt bliver i Danmark. Det er ikke danskeren på gaden, der har givet mig den følelse, men de politikere, som naermest kappes om at finde på nye lovstramni­nger, som kan lukke vores lille land af for omverdenen.

Han kan ikke se nogen økonomisk gevinst for det danske samfund ved at smide Aphinya, og dermed hele familien, ud: – Aphinya og børn som hende er en gave til ethvert samfund.

 ??  ?? En ny hverdagLat­termildhed og livsglaede stråler ud af den 13-årige pige, som taler rigtig godt dansk, skønt hun kun nåede at vaere i Danmark i halvandet år.
En ny hverdagLat­termildhed og livsglaede stråler ud af den 13-årige pige, som taler rigtig godt dansk, skønt hun kun nåede at vaere i Danmark i halvandet år.
 ??  ?? Aphinya er faldet godt til i sin nye skole, men savner naturligvi­s sine gamle kammerater og laerere.
Aphinya er faldet godt til i sin nye skole, men savner naturligvi­s sine gamle kammerater og laerere.
 ??  ?? Faktisk kan den lille familie på skuldrene af et EU-direktiv vende tilbage til Danmark om få uger, men de tør ikke, fortaeller Heini Bøgelund Andersen. – Aphinya går nu i en god skole og har det godt. Det vil vi ikke tage fra hende til gengaeld for en usikker tilvaerels­e i Danmark, hvor vi ikke ved, hvornår den naeste lovstramni­ng kommer, som så kan ramme os igen, siger han
Faktisk kan den lille familie på skuldrene af et EU-direktiv vende tilbage til Danmark om få uger, men de tør ikke, fortaeller Heini Bøgelund Andersen. – Aphinya går nu i en god skole og har det godt. Det vil vi ikke tage fra hende til gengaeld for en usikker tilvaerels­e i Danmark, hvor vi ikke ved, hvornår den naeste lovstramni­ng kommer, som så kan ramme os igen, siger han

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark