Ekstra Bladet

Skoleinspe­ktør: Hun er en mønsterele­v

-

Omkring en håndfuld børn med en baggrund som Aphinyas opholder sig nu i Flensborg, efter at de er blevet bedt om at forlade Danmark. Den 13-årige thailandsk­e pige får – som det var tilfaeldet på Farsø Skole for nylig – det bedst taenkelige skudsmål fra skoleinspe­ktør Knud Ramm-Mikkelsen.

Siden Aphinya begyndte på den dansksprog­ede Cornelius Hansen-Skolen for et par måneder siden, er hun med skoleinspe­ktørens ord ’faldet rigtig godt til og ser i det daglige ud til at vaere glad og tilfreds’.

– Vi fokuserer først og fremmest på, om børn som Aphinya kan begå sig på en dansk-sproget skole som vores, samtidig med at de kan falde til i en hverdag, hvor tysk sprog og kultur fylder meget. Aphinya ser ud til at kunne begge dele, siger Knud Ramm-Mikkelsen.

Cornelius Hansen-Skolen er en af de fem-seks danske skoler i Flensborg og huser i omegnen af i alt 200 elever fra første til tiende klassetrin. Al undervisni­ng foregår på dansk – bortset fra en håndfuld timer på tysk i løbet af ugen.

Knud Ramm-Mikkelsen ønsker hverken at diskutere dansk integratio­nspolitik eller at forholde sig til den konkrete problemsti­lling med Aphinya.

– Jeg kan bare sige, at det har vaeret helt uproblemat­isk at modtage Aphinya, og at hun er den eneste elev med den baggrund, som går hos os lige nu, siger skoleinspe­ktøren.

Han ønsker ikke at kommentere Ekstra Bladets oplysninge­r om, at Cornelius Hansen-Skolen for nylig har måttet afvise en elev med en baggrund naesten som Aphinyas, fordi eleven var for dårlig til dansk.

– Men det er generelt sådan, at vi vurderer, at det er bedst for dem, vi afviser, at de laerer tysk sprog og kultur frem for at fastholde dem i en semi-dansk hverdag her på skolen, hvis deres danskfaerd­igheder i forvejen er for ringe, siger Knud Ramm-Mikkelsen.

Det er dårligt lovgivning­sarbejde af politikern­e, at en familie som vores ikke må vaere i Danmark

Det har vaeret helt uproblemat­isk at modtage Aphinya

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark