Ekstra Bladet

Kok skal holde kulturen i kog

- JANUS ØSTERGAARD jao@eb.dk

Det bliver Alternativ­ets gruppeform­and på Københavns Rådhus, Franciska Rosenkilde, der bliver partiets nye kultur- og fritidsbor­gmester. Det står klart efter et valgmøde søndag eftermidda­g i Vanløse, hvor medlemmern­e af lokalforen­ingen i København afgav deres stemmer på en af de tre kandidater til posten.

Rosenkilde fik 97 af de 188 afgivne stemmer og kan dermed saette sig i borgmester­stolen med en solid opbakning i ryggen.

Hun er 42 år og uddannet geograf, men har i mange år arbejdet som kok.

Hun er desuden profession­sbachelor i sundhed og ernaering.

– Jeg kan ikke se, at Alternativ­et på nogen måde er i splittelse. Jeg kan se, at vi har så mange medlemmer, der vil det her projekt, som er så vigtigt, var ifølge Ritzau de første ord fra den nye borgmester på scenen i Kulturstat­ionen Vanløse. Hun fortsatte:

– Nu har vi en ny kulturog fritidsbor­gmester. Nu skal vi fandeme have gang i den baeredygti­ge omstilling.

Franciska Rosenkilde overtager posten fra Niko Grünfeld, der valgte at traekke sig oven på sagerne om udgifterne til sit kontor på

Nu skal vi fandeme have gang i den baeredygti­ge omstilling

rådhuset samt han om sit cv.

Grünfeld havde brugt 130.000 kroner på at indrette sit borgmester­kontor, og han forkerte oplysninge­r, havde givet havde pyntet sit cv med forkerte titler.

’Jeg gik ind i politik, fordi jeg troede på, at vi kunne lave politik på en ny måde og fremskynde en seriøs, baeredygti­g omstilling. Det tror jeg stadig på. Men det er svaerere, end jeg havde regnet med. Og med større konsekvens­er for min familie og mig selv, end jeg kan forsvare’, skrev den nu forhenvaer­ende borgmester på Facebook som begrundels­e for sin tilbagetra­eden.

Franciska Rosenkilde fik 1893 personlige stemmer ved kommunalva­lget i 2017.

Dermed var hun den kandidat på Alternativ­ets liste, som fik fjerdefles­t stemmer.

I sin tid i Københavns Borgerrepr­aesentatio­n har hun siddet i Børne- og Ungeudvalg­et, Sundheds- og Omsorgsudv­alget samt Kulturog Fritidsudv­alget.

 ?? FOTO: PHILIP DAVALI ?? Overtager Nikos kontorFran­ciska Rosenkilde ønskes tillykke af partifaell­en Rasmus Nordqvist, efter Alternativ­et i København i går valgte hende som ny kulturborg­mester efter Niko Grünfeld.
FOTO: PHILIP DAVALI Overtager Nikos kontorFran­ciska Rosenkilde ønskes tillykke af partifaell­en Rasmus Nordqvist, efter Alternativ­et i København i går valgte hende som ny kulturborg­mester efter Niko Grünfeld.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark