Ekstra Bladet

Endnu et folketings­medlem smutter

-

Mens Franciska Rosenkilde siger goddag til kultur- og fritidsbor­gmesterpos­ten i København, vaelger flere af Alternativ­ets folketings­medlemmer at sige farvel ved naeste valg.

Nu er der så blevet føjet endnu et navn til listen over Uffe Elbaeks folk, der vaelger at smutte.

Folketings­medlemmet Pernille Schnoor har således bekendtgjo­rt, at hun vil lave noget andet fremover.

Pernille Schnoor retter i Jyllands-Posten en skarp kritik af den politiske kultur på Christians­borg, som har haft stor betydning for hendes beslutning.

– Jeg er traet af måden, hvor man forsøger at optrappe konflikter og skabe sensatione­r på både person- og partinivea­u for at få taletid.

– Det er en skueproces for mediernes skyld, siger hun til avisen.

Valgt ind for S

Pernille Schnoor blev valgt ind for Socialdemo­kratiet i 2015, men skiftede senere til Alternativ­et. Hun mener, at der hersker en nulfejlsku­ltur i Folketinge­t, og at der bedrives ’voksenmobn­ing’.

Hun mener, at de politiske visioner kommer til at vaere sekundaere i forhold til uenigheder om små detaljer i lovtekster.

Og så mener hun ikke, at Alternativ­et har fået tilstraekk­elig respekt for partiets politiske arbejde.

– Jeg synes, jeg er noget af det mest fornuftige menneske i verden. Og det er anstrengen­de, at man så hele tiden bliver set på som en lallende gøgler. Der er skabt en stemning af, at Alternativ­et er lallende gøglere, siger hun.

Alternativ­et er med Schnoors udmelding sikker på at udskifte mindst halvdelen af den nuvaerende folketings­gruppe på ti personer.

Tidligere har René Gade, Josefine Fock, Roger Courage Matthisen og Ulla Sandberg sagt, at de heller ikke genopstill­er. Samtidig stiller Rasmus Nordqvist op til Europa-Parlaments­valget og kan derfor ryge til Bruxelles, når der bliver holdt valg til parlamente­t i maj naeste år.

Jeg synes, jeg er noget af det mest fornuftige menneske i verden

 ?? FOTO: THOMAS LEKFELDT/RITZAU SCANPIX ?? Pernille Schnoor vil ikke opfattes som en lallende gøgler. Derfor forlader hun Alternativ­et efter naeste folketings­valg.
FOTO: THOMAS LEKFELDT/RITZAU SCANPIX Pernille Schnoor vil ikke opfattes som en lallende gøgler. Derfor forlader hun Alternativ­et efter naeste folketings­valg.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark