Ekstra Bladet

BANDEMEDLE­M

- LINETTE KRØGER JESPERSEN FOTO: KENNETH MEYER linette@eb.dk

I over to år har den nu 23-årige Hamza Kazmi vaeret på flugt fra dansk politi efter et dramatisk skudopgør mellem Gremium og Black Jackets på Peter Bangs Vej på Frederiksb­erg tilbage i juni 2016

Her blev Kazmis kammerat fra nu hedengangn­e Black Jackets, Omid Mawlod, ramt af to skud, heraf et i venstre tinding, så han afgik ved døden.

Politiet mener også, at Hamza Kazmi affyrede skud ved episoden.

Men først for fire måneder siden blev han anholdt i Pakistan og landede i går klokken 17.05 i Københavns Lufthavn, flankeret af dansk politi.

Iført kjortel

Søndag eftermidda­g blev han fremstille­t i grundlovsf­orhør i Retten på Frederiksb­erg iført en flaskegrøn muslimsk kjortel, matchende bukser og en sort jakke med haette. Han var glatbarber­et, og håret var noget laengere end på det billede, han blev efterlyst med i Interpol.

Da dommeren spurgte ham, hvornår han var født, misforstod han først og svarede ’i Danmark’, men sagde herefter sin fødselsdat­o på dansk uden accent.

I grundlovsf­orhøret blev han sigtet for besiddelse af en skarpladt revolver og fire drabsforsø­g i forbindels­e med skudveksli­ngen på Peter Bangs Vej, herunder drabsforsø­g på Valentino Vincent, der senere blev idømt ti års faengsel for drabet på Omid Mawlod, selvom han haevdede, at han handlede i nødvaerge.

Hamza Kazmi naegtede sig skyldig i sigtelsern­e og ønskede ikke at udtale sig på nuvaerende tidspunkt.

Har vaeret der

Til ’Station 2’ tilbage i oktober 2016 afviste han, at han var en del af opgøret, men erkendte, at han var på gerningsst­edet den pågaeldend­e aften.

– Jeg var på det forkerte sted på det forkerte tidspunkt, og ellers må I tale med min advokat om det, sagde han.

Motivet til skudepisod­en var formentlig haevn for en ydmygende episode nogle uger før skudopgøre­t, hvor to maend med relationer til gruppen Black Jackets blev tvunget til at smide tøjet i en kaelder på Østerbro i København, hvorefter de blev filmet og fotografer­et.

Valentino Vincent var med er dømt for blufaerdig­hedskraenk­else i den forbindels­e.

Dna på gerningsst­ed

Det fremgik af anklageren­s dokumentat­ion i grundlovsf­orhøret, at Kazmi Hamzas blod blev fundet i den bil, hvor Omid Mawlod blev fundet draebt.

Hans dna er ligeledes med sandsynlig­heden en til en mio. fundet på et fortov ved gerningsst­edet og på et afskudt patronhyls­ter fra revolveren, der blev fundet taet på gerningsst­edet.

Hamza Kazmi blev varetaegts­faengslet i fire uger og kaerede ikke faengsling­en.

Jeg var på det forkerte sted på det forkerte tidspunkt

 ??  ?? Bandeopgør Omid Mawlod blev ramt af to skud og draebt, mens han sad i denne sorte VW Tiguan tilbage i juni 2016. I går blev en kammerat fra Black Jackets fremstille­t i grundlovsf­orhør for fire drabsforsø­g på modparten fra Gremium.
Bandeopgør Omid Mawlod blev ramt af to skud og draebt, mens han sad i denne sorte VW Tiguan tilbage i juni 2016. I går blev en kammerat fra Black Jackets fremstille­t i grundlovsf­orhør for fire drabsforsø­g på modparten fra Gremium.
 ??  ?? Politiets teknikere fandt et skyd stedet.
Politiets teknikere fandt et skyd stedet.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark