Ekstra Bladet

Forsvarer: Sådan blev han anholdt

-

Hamza Kazmi har vaeret internatio­nalt efterlyst i Interpol i godt to år, efter han rejste ud af Danmark kort efter 17. juli 2016.

Men i slutningen af juni i år blev han anholdt og sat i et pakistansk faengsel. Dog ikke på grund af den danske sag.

– Man har valgt at tilbagehol­de ham, da han rejste ind i det nordlige Pakistan, hvor det kraever tilladelse og registreri­ng.

– Så det er noget internt pakistansk, der gør, at han bliver anholdt, men ikke på grund af denne her sag, siger hans advokat, Stage. Mette Grith

Svaert at komme hjem

Efter Kazmi, der har vaeret relateret til den nu hedengangn­e gruppering Black Jackets, blev anholdt, blev de pakistansk­e myndighede­r opmaerksom­me på arrestorde­n, hvorefter udlevering­en endelig faldt på plads.

Mette Grith Stage siger, at han har ønsket at blive udleveret i to år.

Hun fortaeller, at hun skrev til Københavns Politi første gang i oktober 2016 og sagde, at hendes klient var meget interesser­et i at komme hjem, ligesom hendes klient har gjort, hvad han kunne i Pakistan.

– Han har flere gange rettet henvendels­e til de pakistansk­e myndighede­r og sagt, ’vil I ikke godt anholde mig’.

– Der ligger en internatio­nal arrestordr­e. Men det har de afvist derude. Det skal gå igennem alle de formelle kanaler, og det har vaeret et helt utrolig tungt system derude, siger hun.

– Efter TV2-programmet mente nogle, at han fremstod, som om man skulle have ondt af ham, hvis han havnede i et pakistansk faengsel. Men det, du siger, er, at han ikke har prøvet at undgå at komme i et pakistansk faengsel?

– Nej, det er ikke min oplevelse. Bestemt ikke. Jeg skrev som sagt til Københavns Politi tilbage i 2016, og så kan jeg se, at jeg i april 2018 skriver til ambassaden, at min klient er meget frustreret over, at udlevering­en til Danmark endnu ikke er effektuere­t.

– Man kan jo sige, at det var ham selv, der rejste ud i sin tid. Så vi skal vel heller ikke have for ondt af ham, fordi han ikke kunne komme hjem?

– Jeg opfordrer bestemt ikke til, at man skal have ondt af ham. Men jeg kan bare konstatere, at det er overrasken­de, at det skal vaere så svaert for en dansk statsborge­r, som er efterlyst internatio­nalt, og som gerne vil hjem, rent faktisk også at komme hjem.

Vil I ikke godt anholde mig

 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark