Ekstra Bladet

OS MOD DEM

-

Pernille Vermund mener, politikern­e på Christians­borg er nogle slapsvanse, som er skyld i alskens ulykker

– JEG ER IKKE politiker. Tvaertimod, understreg­ede Pernille Vermund på Nye Borgerlige­s årsmøde i weekenden.

Hun brugte det meste af sin taletid til at opildne en ’os mod dem’-stemning blandt de delegerede.

DE FOLKEVALGT­E på Christians­borg er nogle slapsvanse, en samling elitaere levebrødsp­olitikere, som er skyld i alskens ulykker.

I modsaetnin­g til Vermund og hendes kolleger i ånden, som bruger alle deres vågne timer på at tale den almindelig­e danskers sag. HVOR ER DET lige, vi har hørt en lignende retorik? Ja, rigtigt, hos Donald Trump, der blev praesident efter en svovlende tilsvining af eliten i Washington.

En hel del borgerlige betragter Pernille Vermund som et frisk pust, og partiet står da også ifølge meningsmål­ingerne til at komme ind i Folketinge­t med fire-seks mandater.

DE SKAL BRUGES til at få tre ufravigeli­ge krav gennemført:

Totalt asylstop. Kriminelle udlaending­e skal udvises konsekvent efter første dom. Udlaending­e, der opholder sig i Danmark, skal forsørge sig selv. INGEN STATSMINIS­TER vil kunne opfylde disse krav,

de strider mod både grundloven, EU-traktater da og internatio­nale konvention­er, som Danmark har tilsluttet sig.

Det rager dog Pernille Vermund en papand. Hvis ikke Lars Løkke siger ja og amen, kan han glemme alt om genvalg. Så vil hun pege på sig selv som statsminis­ter.

MEN DA Nye Borgerlige kan blive tungen på vaegtskåle­n, er regeringsp­artierne yderst påpasselig­e med at udtale sig negativt om partiet.

Jyllands-Posten betegner Nye Borgerlige som ’svigermors mareridt i den blå familie’ og skriver:

’Alle kender situatione­n, hvor én i familien slaeber en ny kaereste med hjem, som ikke passer ind. Typen, som har ubekvemme politiske synspunkte­r

Hurtigt opstår den akavede og taler lidt for højt. stemning, hvor ingen ved, hvordan man bedst gebaerder sig for at bevare hyggen over middagsbor­det.’

NÅR FØRST VALGET er udskrevet, og den egentlige valgkamp starter, vil Pernille Vermund få svaert ved at stå distancen, når det afsløres igen og igen, at Nye Borgerlige er blank på en masse områder, som optager danskerne: Sundhed, aeldreplej­e, miljø, skoler m.m.

Vermund spiller på politikerl­eden uden tanke for, at hun selv er en del af den.

 ?? FOTO: CLAUS FISKER/RITZAU SCANPIX ?? En hel del borgerlige betragter Pernille Vermund som et frisk pust.
FOTO: CLAUS FISKER/RITZAU SCANPIX En hel del borgerlige betragter Pernille Vermund som et frisk pust.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark