Ekstra Bladet

UMULIG MISSION

GIK IKKE EFTER PLANEN: Haas-racerne sluttede sidst i Mexico, hvor Lewis Hamilton blev kåret som verdensmes­ter for femte gang

- Jonas Hüttel hut@eb.dk

MEXICO CITY (Ekstra Bladet): Kevin Magnussen og hans franske teamkammer­at, Romain Grosjean, var på en umulig mission ovenpå årets mest skuffende kvalifikat­ion, hvor teamet slet ikke kunne få styr på de drilske hypersoft og Mexico Citys tynde luft.

Det blev kun til 15. og 16. pladsen – sidst blandt de gennemført­e biler – men selve racet var noget mere underholde­nde, end det lyder.

For Haas-kørerne flirtede med point.

Som vanligt fik Kevin Magnussen en fornem start og kørte ligesom sin teamkammer­at en omvendt strategi af de fleste andre.

Et langt første stint på supersoft blev fint udført. Chancen for et mexicansk eventyr a la i fjor, hvor danskeren kørte sig fra 14. til 8. pladsen, så muligt ud.

Hvis altså nogle af rivalerne foran fik daekproble­mer ... Men deres hypersoft faldt ikke så hurtigt sammen som forventet.

Skaendsel for Formel 1

Derimod fik begge Haas-kørere problemer på deres andet stint. Efter deres sene pitstop kom de ud på ultrasoft med chancen for at overhale sig igennem det taette og klart langsommer­e midterfelt foran, som alle skulle tage vare på deres gummi.

Festen varede kort efter nogle lynhurtige omgange. Så ville ultrasoft-daekket heller ikke mere.

– De her daek er en skaendsel. En skaendsel for Formel 1, klagede Kevin Magnussen over radioen.

Han uddybede over Ekstra Bladet:

– Pirelli er bare et lortedaek. Man kan ikke køre race. Vi har ikke vaeret i pit endnu og ligger rigtig staerk. Feltet er samlet, vi er hurtige og med helt deroppe. Når vi rykker i pit, burde vi kunne køre os op til alle de folk, som har vaeret i pit.

– Vi lå teoretisk i en perfekt situation. Så får vi nye daek på, men efter to omgange kører vi langsommer­e end på de 40 omgange gamle supersoft. Come on, lød det fra Magnussen.

Med en sjetteplad­s til Nico Hülkenberg traekker Renault yderligere fra i konstruktø­r-VM.

Og for andet år i traek kunne Lewis Hamilton lade sig kåre som verdensmes­ter i Mexico.

Det er britens femte titel, som bringer ham på omgangshøj­de med den største F1-kører fra 1950’erne, Juan Manuel Fangio.

Og kun to bag Michael Schumacher.

Det blev ikke med en sejr, selvom Hamilton gjorde et haederligt forsøg til at begynde med.

Hans sølvgrå Mercedes blev sendt af sted som et projektil fra tredje startposit­ion op mellem de to Red Bull-racere i første raekke.

Daniel Ricciardo kunne ikke følge sin fornemme pole-position op med en god start. På den lange vej ned mod første sving er der også en vis fordel i at slipstream­e bagfra.

Hamilton kom foran, men Max Verstappen ville også lege med og afviste den kommende verdensmes­ter.

Udgik for syvende gang

Hollaender­en snuppede sin anden sejr i år med en overbevise­nde indsats.

Kvalerne for hans australske teamkammer­at fortsatte derimod.

På vej mod en andenplads måtte Ricciardo udgå for syvende gang i år med røg stående ud af Renault-motoren.

Mon han er ved at fortryde sit skifte til det franske fabrikstea­m naeste år?

Bagved Verstappen var der masser af underholde­nde race, som rivalerne kaempede mod hinanden og fik problemer med deres daek.

Selv Mercedes var i problemer, og Lewis Hamilton sluttede kun firer.

Til det enorme hjemmepubl­ikums store skuffelse – Mexicos Grand Prix var udsolgt for fjerde år i traek – måtte Force Indias Sergio Perez udgå med tekniske problemer.

De to Real Madrid-fans, Fernando Alonso og Carlos Sainz, havde heller ikke nogen god dag og udgik.

Selv Mercedes var i problemer, og

Lewis Hamilton sluttede kun firer

 ?? FOTO: ULISES RUIZ/AFP/RITZAU SCANPIX ?? Et langt første stint på supersoft blev fint udført. Chancen for et mexicansk eventyr a la i fjor, hvor danskeren kørte sig fra 14. til 8. pladsen, så muligt ud. Men sådan blev det ikke.
FOTO: ULISES RUIZ/AFP/RITZAU SCANPIX Et langt første stint på supersoft blev fint udført. Chancen for et mexicansk eventyr a la i fjor, hvor danskeren kørte sig fra 14. til 8. pladsen, så muligt ud. Men sådan blev det ikke.
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark