Ekstra Bladet

Haas-ejer rasler med sablen

-

Alene at konkurrere om fjerdeplad­sen i konstruktø­r-VM i sit tredje år er en fantastisk praestatio­n for et nystartet Formel 1-team. Men det er ikke nok for Kevin Magnussens arbejdsgiv­er.

Ligesom på hans succesrige Nascar-hold er målet at kunne vinde noget en dag. Om så bare et grandprix. Trods sine omfattende investerin­ger er der ingen garanti for, at Haas på den lange bane er en del af Formel 1.

Det siger teamejer Gene Haas i et laengere interview med Autosport.

– Hvis det bedste, vi kan opnå, er fjerdeplad­sen, må du på et tidspunkt klø dig selv på hovedet og sige: Jeg er her ikke for køre for fjerdeplad­sen for evigt, siger han.

Ikke optimist

Alle håber på, at de omfattende aendringer, der venter i 2021 med nye både sportslige og kommerciel­le aftaler samt ikke mindst fordelinge­n af praemiepen­ge vil aendre Formel 1’s klasse-system.

Gene

– De kan ikke blive enige om noget. De kan ikke blive enige om motorer, de kan ikke blive enige om regler, men det er ret typisk for Formel 1, når du samler en komité. Det er ligesom at få ti mennesker igennem en dør på samme tid – det fungerer bare ikke.

– Jeg kan ikke tale for Liberty, men jeg tror, at da de overtog ejerskabet af serien, troede de, at de ville have mere frihed til at gøre, hvad de Haas er ikke optimist. ARKIVFOTO: JAN SOMMER ønskede. Men nu har de mødt de samme problemer, som vi alle støder på. Og nu ender det med, at ingen kommer igennem døren, siger Gene Haas.

Det er ligesom at få ti mennesker igennem en dør på samme tid – det fungerer bare ikke

Nu ender det med, at ingen kommer igennem døren

Han har allokeret stort set hele sit marketingb­udget til Formel 1.

Målet var at holde budgettet under 100 millioner dollar årligt, men det blev hurtigt til 120 millioner og i denne saeson taet på 140 millioner.

– Men samtidig modtager vi omkring 50 millioner dollar i år (fra F1), så egentlig bruger vi ikke mere forventet, siger Gene Haas.

Naeste år spaeder titelspons­oreren Rich Energy så til budgettet.

 ??  ?? Trods sine omfattende investerin­ger er der ingen garanti for, at Haas på den lange bane er en del af Formel 1, fortaeller teamejer Gene Haas.
Trods sine omfattende investerin­ger er der ingen garanti for, at Haas på den lange bane er en del af Formel 1, fortaeller teamejer Gene Haas.
 ?? FOTO: AP ?? Ifølge Ekstra Bladets oplysninge­r mangler kun de sidste detaljer, før Pietro Fittipaldi er klar til at køre daektest for Haas.
FOTO: AP Ifølge Ekstra Bladets oplysninge­r mangler kun de sidste detaljer, før Pietro Fittipaldi er klar til at køre daektest for Haas.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark