Ekstra Bladet

Vild saeson

-

Det har vaeret en fantastisk saeson for Awer Mabil, der blev hentet til FCM i 2015 med skudsmålet om at vaere den nye Pione Sisto og en pris, der gjorde det dengang 19-årige stortalent til det dyreste salg nogensinde fra den australske liga.

Succesen lod dog vente på sig, og den uskolede, unge spiller måtte først en tur forbi Esbjerg og portugisis­ke Pacos de Ferreira på lejeaftale­r for at blive modnet til europaeisk fodbold.

Denne saeson har Awer Mabil til gengaeld grebet chancen hos de danske mestre, og den australske fløjraket har sat sig tungt på kantpositi­onen og leveret fem assists, et mål og flere fremragend­e aktioner i ni Superliga-kampe.

Vil vaere nøglespill­er

Derudover blev det tidligere i oktober til landsholds­debut for Australien, hvor Awer Mabil scorede i 4-0-sejren over Kuwait, og for lige at toppe det hele af skrev den 23-årige offensivsp­iller for nylig under på en ny kontrakt med FCM, som nu løber til sommeren 2022.

– Det har vaeret nogle vilde uger, og det er stadig ikke rigtig gået op for mig. Når du spørger mig, hvordan det har vaeret, så taenker jeg 'wow, er det min saeson, du spørger til med landsholds­debut, ny kontrakt og en stamplads i Danmarks bedste klub?’, siger Awer Mabil. – Hvor langt kan du nå? – Jeg vil vinde guld med FCM i denne saeson, og så skal vi have vores europaeisk­e gennembrud – helst i Champions League.

– Hvad med dig personligt? – Jeg vil gerne have flere landskampe, blive en nøglespill­er i FCM, og hvem ved – med tiden kan det vaere, de ringer fra England, Tyskland eller Spanien.

Ikke dårligt, når man taenker på, at Awer Mabil som barn rendte rundt i en flygtninge­lejr og forsøgte at holde den slidte bold fra 60 andre børn ...

 ?? FOTO: CLAUS FISKER/RITZAU SCANPIX ?? Succesen vil ingen ende tage for Awer Mabil, der har haft nogle vilde uger.
FOTO: CLAUS FISKER/RITZAU SCANPIX Succesen vil ingen ende tage for Awer Mabil, der har haft nogle vilde uger.
 ??  ?? Awer Mabil har flere gange besøgt Kakuma i sine voksne år for at gøre børnenes liv en smule mere tåleligt.
Awer Mabil har flere gange besøgt Kakuma i sine voksne år for at gøre børnenes liv en smule mere tåleligt.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark