Ekstra Bladet

Højbjerg lufter udenlands-drøm

-

Jeppe Højbjerg spillede i går en ny god kamp i Esbjergmål­et, da han i sejren over Randers holdt buret rent for syvende gang denne saeson.

Keeperen har en stor andel i, at oprykkerne har fået lukket af bagude og sidder på ligaens tredjeplad­s, og selv om han er godt tilfreds med sine egne praestatio­ner, så er det en holdindsat­s, fastslår målmanden.

– Lige i dag (søndag, red.) var det måske mere holdet end mig, der stod i vejen for modstander­en. Jeg havde vel én god redning.

– Jeg føler mig mere sikker på mit forsvar, der står foran mig. Jeg har tidligere haft følelsen af, at jeg skulle redde holdet. Det har jeg slet ikke mere, sagde Jeppe Højbjerg.

Selvom Esbjerg og Højbjerg lige nu nyder godt af hinanden, tyder meget på, at målmandens tid i klubben synger på sidste vers.

Murermeste­r Højbjerg, som fansene i det vestjyske kalder ham, har otte måneder tilbage af sin aftale med Esbjerg, og klubben har i tre omgange forsøgt at lokke keeperen til at underskriv­e en forlaengel­se.

Tilbuddene har ikke overbevist Esbjerg-målmanden, og vestjydern­e har nu nået smertegrae­nsen for, hvad de kan lokke med rent økonomisk.

Derfor går det mod skilsmisse senest til sommer, og Jeppe Højbjerg forventes at søge mod udlandet. Rent formelt kan Esbjerg ende med en kortvarig forlaengel­se med Højbjerg, men det sker i så fald alene for at sikre vestjydern­e en symbolsk overgangss­um.

– Jeg har sagt før, at jeg gerne vil blive, og det kunne måske også gavne min egen udvikling at fortsaette i Esbjerg.

– Men det er klart, at jeg også gerne vil prøve mig af på højere niveau på et tidspunkt, men hvornår timingen er rigtig, det er umuligt at sige, lød det fra Jeppe Højbjerg, der sigter mod udlandet frem for en større klub i Danmark.

– Hvis jeg skal fortsaette i Superligae­n, er der kun tre klubber, der er større end Esbjerg. Det er FCK, FCM og Brøndby. Så er det mere realistisk, det bliver udlandet, selvom alt kan ske, sagde Jeppe Højbjerg, der ikke forventer en snarlig afklaring på sin kontraktst­atus.

– Nu fokuserer jeg på fodbold, og så må vi se senere på saesonen, lød det afvaebnend­e fra Jeppe Højbjerg.

Jeg vil gerne prøve mig af på højere niveau på et tidspunkt

 ?? FOTO: BO AMSTRUP/RITZAU SCANPIX ?? Jeppe Højbjerg har ad flere omgange afvist at forlaenge med Esbjerg. Han vil gerne prøve sig selv af på et højere niveau.
FOTO: BO AMSTRUP/RITZAU SCANPIX Jeppe Højbjerg har ad flere omgange afvist at forlaenge med Esbjerg. Han vil gerne prøve sig selv af på et højere niveau.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark