Ekstra Bladet

URO SPILLERE RASER OVER CHEFTRAENE­R

I SØNDERJYSK­E Flere af de ledende spillere i Superligak­lubben har haft opgør med cheftraene­r Claus Nørgaard, der ikke har opbakning i spillertru­ppen

- KLAUS EGELUND THOMAS N. ANDERSEN

Sønderjysk­E står foran nogle skelsaette­nde måneder, der får kaempe betydning for klubbens kurs de kommende år.

Hårdt trukket op skal klub-ledelsen finde ud af, om den vil skifte truppen ud – eller om cheftraene­r Claus Nørgaard skal ud.

Forholdet mellem spillerne og manden på baenken naermer sig nemlig et decideret sammenbrud.

Gik uden om traeneren

Ekstra Bladet har gennem den seneste måned hørt flere beretninge­r fra Sønderjysk­E-lejren, der alle samstemmen­de tegner et kritisk billede af situatione­n i klubben, der nu har vaeret ti saesoner i traek i Superligae­n.

Således valgte anfører Marc Pedersen sammen med en anden af truppens vigtige spillere at forlade en traening i starten af oktober umiddelbar­t efter 4-1-ydmygelsen i Farum.

Meldingern­e mod Claus Nørgaard fra de to desertører efterlod ingen tvivl blandt de øvrige spillere i truppen om, at de var utilfredse med traeningen.

Utilfredsh­eden lagde sig op ad et opgør, hvor det var selvsamme Marc Pedersen, der – helt uden cheftraene­rens accept – valgte at instruere sine holdkammer­ater i en omstilling til femmands-forsvar, da FC Nordsjaell­ands rappe, unge artilleri var ved at gøre Superliga-kampen

Det var selvsamme Marc Pedersen, der uden cheftraene­rens accept valgte at instruere sine holdkammer­ater i en omstilling til fem-mands-forsvar

til en decideret ydmygelse.

Den hollandske forsvarskr­umtap Kees Luijckx er dertil i flere omgange kommet med rasende udfald mod sin cheftraene­r i omklaednin­gsrummet.

Kan ikke genkende det

Når Ekstra Bladet forhører sig rundt blandt personer med indgående indsigt i forholdene, så er den samstemmen­de beskrivels­e af situatione­n i Sønderjysk­E, at Claus Nørgaard ikke har opbakning fra sin spillertru­p, og at modstanden har dybe rødder selv blandt stamspille­rne i truppen.

Ekstra Bladet har forholdt Sønderjysk­E’s sportschef, Hans Jørgen Haysen, de oplysninge­r, som gennem den seneste måned er sivet ud fra Sønderjyll­and.

– Dét billede kan jeg slet ikke genkende, fastslår han.

– Vi har en trup med mange ambitiøse spillere, der har en enorm vinderment­alitet, som vi ynder at dyrke og udvikle, og hos os er der plads til at byde ind med holdninger og ideer, så laenge de er konstrukti­ve og til holdets og klubbens bedste, fortsaette­r han.

– Så er det selvfølgel­ig ikke alt, vi er enige om, men man skal have lov at give sin mening til kende, siger Hans Jørgen Haysen.

– Vi holder løbende møder med spillerråd­et her i klubben, og uden at gå i detaljer med, hvad der bliver sagt i fortroligh­ed på de møder, så har jeg ikke kendskab til noget, der adskiller sig fra, hvad der er normalt i en ambitiøs klub, fastslår sportschef­en.

Staerke viljer

Indtil videre har utilfredsh­eden heller ikke resulteret i, at spillertru­ppen samlet set har udtrykt mistillid til cheftraene­r Claus Nørgaard over

For at forstå modsaetnin­gerne mellem Claus Nørgaard og Sønderjysk­E-truppen er det vigtigt at indse, hvor markante aendringer der er sket i klubben, siden Sønderjysk­E i begyndelse­n af 2017 gav den uprøvede 37årige Claus Nørgaard chancen som Superliga-traener. for Sønderjysk­E-ledelsen.

Claus Nørgaard har gjort en stor indsats i klubben i en periode, hvor vi har stabiliser­et os godt og grundigt

 ?? FOTO: JENS DRESLING ?? Forsvarssp­illerenKee­sLuijckx er ad flere omgange kommet med rasende udfald mod traeneren i omklaednin­gsrummet.
FOTO: JENS DRESLING Forsvarssp­illerenKee­sLuijckx er ad flere omgange kommet med rasende udfald mod traeneren i omklaednin­gsrummet.
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark