Ekstra Bladet

STÅLE HOLDER FAST I SUPER-SKOV FCK AGF

- MADS GLENN WEHLAST mgw@eb.dk

0-1 Jakob Ankersen (2)

1-1 Robert Skov (22)

2-1 Robert Skov (52)

2-2 Jens Stage (55)

3-2 Nicolai Boilesen (79)

4-2 Viktor Fischer (80) ------------------------------ Lars Højer Nielsen havde en sparketekn­ik som få. Han kunne sparke et frispark udenom eller over en mur og i mål. Derfor er han i dag en af klublegend­erne i FC København.

Samme status kan Robert Skov få, hvis han fortsaette­r de takter, han har vist i efteråret.

For efter en vanskelig start oven på skiftet fra Silkeborg til FCK ved årsskiftet er udviklinge­n naermest eksplodere­t for kantspille­ren i løbet af saesonens 14 kampe.

Det tager bare tid at skifte klub og finde ind i relationer­ne med nye holdkammer­ater

Robert Skov kan i sandhed også sparke til en bold. Uanset om det er en dødbold, eller om den er i bevaegelse. Det gav han lysende eksempler på, da FCK i går besejrede AGF 4-2 i et opgør, hvor Robert Skov scorede to spektakula­ere mål.

Men lige så stor en stjerne han er på vej til at blive på banen, lige så meget er han upåvirket af virakken omkring ham.

Kører med det offentlige

Når Robert Skov i dag møder op på FC Københavns traeningsa­nlaeg på Jens Jessens Vej på Frederiksb­erg, kommer han ikke – som de fleste fodboldspi­llere – rullende ind i en stor, smart bil.

Robert Skov har haft en bil, men efter skiftet fra Silkeborg til København har FCK’s stjernesku­d valgt den fra.

Han snupper i stedet metroen fra det centrale København til arbejdspla­dsen på Frederiksb­erg.

– Jeg gider ikke sidde i trafikken her i København. Derfor tager jeg metroen. Det passer mig fint, siger Robert Skov, der i løbet af efteråret har markeret sig med ni saesontrae­ffere og tre assists.

Efter en tilvaennin­gsperiode i foråret, hvor han blot scorede ét mål, har han i sandhed fået sit gennembrud her i første del af saesonen.

Praestatio­nen mod AGF, hvor han scorede to fantastisk­e mål, saetter den eksplosive udvikling i relief. Først et sublimt frisparksm­ål, siden en halvflugte­r med en utrolig timing.

Det venstreben, der sidder på ham, er måske Superligae­ns bedste. Og fortsaette­r han de takter, han har vist i saesonen, er det kun et spørgsmål om tid, før Skandinavi­ens største klub bliver for lille for ham.

Bliver til naeste sommer

Men uanset hvor hurtigt det kommer til at gå, er Ståle Solbakken overbevist om, at Robert Skov ikke ryger nogen som helst steder i vinterpaus­en.

– Robert skal have is i maven og bygge på her, før han tager det rigtige skridt. Han skal ikke skifte til en lorteklub. For han er meget afhaengig af at blive sat op. Han skal spille på et hold, der har bolden, siger Ståle Solbakken, der naermest udsteder en garanti til FCK-fansene:

– Robert kommer helt sikkert til at spille her til naeste sommer, forsikrer FCK-traeneren.

En vurdering hovedperso­nen slet ikke er uenig i.

– Min fremtid er i FCK. Jeg nyder at vaere her og taenker på at fortsaette med at udvikle mig til at blive en bedre fodboldspi­ller, forklarer Robert Skov.

Hjulpet af assistent

Robert Skov traekker assisteren­de traener Jacob Neestrup frem som en af forklaring­erne på den udvikling, han har oplevet her i saesonen.

– Jeg har brugt utrolig meget tid på at studere mine kampe. Det handler om at komme i de rigtige situatione­r på banen og samtidig også se sig selv lave fejl.

– Jacob Neestrup har vaeret en kaempe hjaelp i den sammenhaen­g. Han har vaeret med til at gøre mig mere målfarlig og netop komme i de rigtige situatione­r på banen, forklarer han og slår fast:

– Men det handler naturligvi­s også om, at jeg føler mig bedre tilpas nu end i foråret. Det tager bare tid at skifte klub og finde ind i relationer­ne med nye holdkammer­ater, påpeger han.

Ståle Solbakken behøver ikke bekymre sig om, at klubbens sportspsyk­olog, Martin Langagerga­ard, kommer på overarbejd­e, fordi Robert Skov har så stor succes på banen.

– Vi har en sportspsyk­olog, men der er slet ikke behov for at bruge ham til at holde Robert nede på jorden. Han er helt uberørt af sin succes, pointerer Ståle Solbakken, der i dag godt kan grine lidt af, at den rolige jyde ikke blev benovet og straks svarede sidste efterår, da FCK kom på banen og viste interesse.

– Han var vist på vej til 2. Bundesliga og svarede første dagen efter på min sms-besked, forklarer han.

Robert er helt uberørt af sin succes

Jeg nyder at vaere her og taenker på at fortsaette med at udvikle mig til at blive en bedre fodboldspi­ller

Robert Skov kan i sandhed sparke til en bold

 ??  ??
 ?? FOTO: LARS POULSEN ?? Robert Skov ramte bolden lige i røven – to gange!
FOTO: LARS POULSEN Robert Skov ramte bolden lige i røven – to gange!
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark