Ekstra Bladet

AaB-keeper: Det er, hvad der kan ske

LANGT OM LAENGE: Superligae­ns yngste målmand, Nicolai Flø, holdt buret rent for første gang i 13 kampe

- Pba@eb.dk

målmand, lød det fra Nicolai Flø, som havnede i Vendsyssel, fordi Silkeborg ikke kunne bruge ham.

Han er ellers et produkt af midtjydern­es velfungere­nde talentfabr­ik og spillede sammen med bl. a. Jens Martin Gammelby og Tobias Salquist, der er skiftet til henholdsvi­s Brøndby og Waasland-Beveren. En braekket hånd betød dog, at Silkeborg for tre saesoner siden ikke ville forlaenge med ham.

Kikset indlaeg

Heldigvis for ham stod Vendsyssel og manglede en målmand, og selvom han med egne ord ikke fik den bedste start, har oprykkerne siden da holdt fast i ham. lai Flø aldrig følt sig truet på pladsen.

– Vi er blevet bedre og bedre til at forsvare os. AaB kom kun til skud fra distancen, og det var forventet, siger Nicolai Flø.

Kampens enlige målscorer, Søren Henriksen, har hverken som Vendsyssel- eller Helsingør-spiller scoret i den bedste raekke. Og det var da også et mere tilfaeldig­t mål af slagsen, da han nettede mod AaB.

Et kikset indlaeg fra venstre sejlede nemlig hen over en sagesløs Jacob Rinne, som var på vej ud i feltet. Og det tidlige mål betød, at Vendsyssel kunne spille med ti mand på den sidste tredjedel af banen resten af kampen.

Taktikken lykkedes godt hjulpet af et ineffektiv­t hjemmehold, som fortsat ikke har fundet nøglen til at åbne et kompakt forsvar.

– Vi er blevet bedre og bedre til at forsvare os, som turneringe­n er skredet frem. Nu skal vi laere at slå de rigtige hold – og ikke kun hold som AaB og FCK. Det er hold som f.eks. Hobro og Vejle, vi måske vil komme til at slås med i sidste ende, lød det fra Vendsyssel-keeperen. AaB’s normale redningsma­nd, keeper Jacob Rinne, prøvede ikke at bortforkla­re, hvorfor han kun kunne håbe på, at Søren Henriksens kiksede indlaeg ville sejle forbi målet. Sådan gik det bare ikke. Derfor kom målmanden, der ellers igen og igen har reddet flere point hjem til nordjydern­e, til at se ’dum’ ud.

– Jeg var på vej ud i feltet og kunne følge bolden hen over mit hovedet og ind i fjerneste hjørne. Det er, hvad der kan ske.

– Jeg kunne ikke gøre noget som helst, sagde Jacob Rinne, hvis fejl endte ud i en ny AaB-skuffelse på egen bane.

Luret af modstander­ne

Hjemmebane­n, som igennem mange år har svaer størrelse for enhver modstander, er i dag en skygge af sig selv.

Ikke siden 12. august, hvor FCN var besøg, har AaB vundet på egen bane.

Det er nye tider, og det gør ondt. Således er veteranen Kasper Risgaard havnet i en for ham uvant situation.

– Det er dybt frustreren­de. Vi må erkende, at vi har meget svaert at score på egen bane, og modstander­ne har luret os og stiller sig langt tilbage. Det kan man ikke fortaenke dem i.

– Derfor skal vi heller ikke stå tude. Det er op til os selv at finde ud at åbne modstander­ens forsvarsmu­r, siger Kasper Risgaard.

 ?? FOTO: HENNING BAGGER/RITZAU SCANPIX ?? Efter at vaere blevet passeret i de forudgåend­e 13 kampe holdt den 23-årige Vendsyssel-målmand, Nicolai Flø, skansen i slaget om Nordjyllan­d.
FOTO: HENNING BAGGER/RITZAU SCANPIX Efter at vaere blevet passeret i de forudgåend­e 13 kampe holdt den 23-årige Vendsyssel-målmand, Nicolai Flø, skansen i slaget om Nordjyllan­d.
 ?? FOTO: HENNING BAGGER/RITZAU SCANPIX ?? Jacob Rinne, der ellers igen og igen har reddet flere point hjemtil AaB, kom til at se ’dum’ ved Vendsyssel­s mål.
FOTO: HENNING BAGGER/RITZAU SCANPIX Jacob Rinne, der ellers igen og igen har reddet flere point hjemtil AaB, kom til at se ’dum’ ved Vendsyssel­s mål.
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark