Ekstra Bladet

FEM SØM I KISTEN

JULEN FALDER TIDLIGT: Real Madrid-traener Julen Lopetegui er ifølge spanske medier en faerdig mand efter Barcelona-ydmygelsen

- JIMMI WILLEMOES JENSEN jwj@eb.dk

Julen Lopetegui er en faerdig mand i spidsen for Real Madrid.

Sådan lyder det samstemmen­de fra de store spanske medier Marca og AS, der mener at vide, at Real Madrid i dag vil offentligg­øre fyringen af traeneren.

Det sker efter Reals 5-1-blamage på Camp Nou, hvor et Barcelona-mandskab uden Lionel Messi kørte dem midt over – selv om madrilener­ne kortvarigt i anden halvleg så ud til at kunne komme tilbage. Det kunne de ikke. For Luis Suárez bankede med et hattrick noget, der ligner syvtommers­øm, i Lopeteguis kiste.

At der for laengst er taget mål til den er en offentlig hemmelighe­d. Spørgsmåle­t er blot, hvornår den skal saenkes i jorden.

Det blev ikke i aftes – selv om faktum er, at den 52-årige spanier med nederlaget tegner sig for den vaerste start for klubben i meget lang tid – men det kan så ifølge de spanske aviser ske i dag.

Fire sejre, to uafgjort og fire nederlag er det blevet til – man skal helt tilbage til briten Michael Keeping, der stod i spidsen for klubben fra 1948-1951, for at finde en vaerre statistik efter ti kampe.

Så der er krise i Madrid.

Efter kampen begyndte de humoristis­ke memes at dukke op på de sociale medier. Billeder, hvor Lopetegui optraeder i alle mulige – og umulige – scenarier, der alle har det til faelles, at han på dem ligner en mand på vej mod skafottet.

Her optraeder naturligvi­s også Florentino Perez, der som Real-praesident tager beslutning­en, hvis Lopetegui skal fyres.

På et af dem lader kaptajn Perez kadet Lopetegui gå planken ud. På et andet taler Perez i telefon, mens Lopeteguis hoved haenger på vaeggen bag ham som et jagttrofae. Og så er det et, hvor han som tyrefaegte­r bliver stanget voldsomt med billedteks­ten ’Lopetegui til møde med Real Madrid-bestyrelse­n’.

Vil gerne fortsaette

Alle kan altså se det – undtagen hovedperso­nen selv. Han enten kan eller vil ikke indse, at han vel nok har klodens mest usikre job lige nu.

– Jeg traeffer ikke beslutning­erne – jeg taenker bare på at rejse holdet igen, sagde Real-traeneren på pressemøde­t efter kampen.

– Det sportslige ansvar hviler på traeneren. Men her vinder og taber vi som en enhed. Vi er tidligt i saesonen, og jeg er stadig overbevist om, at Real Madrid vil have noget at fejre i slutningen af saesonen. Men alle skal hjaelpe til. Vi skal insistere, insistere og insistere, fortsatte han.

Der er masser at spille for i resten af saesonen, og jeg føler, at jeg har styrken til at fortsaette

Den 52-årige spanier har med nederlaget tegner sig for den vaerste start for klubben i meget lang tid

– Der er masser at spille for i resten af saesonen, og jeg føler, at jeg har styrken til at fortsaette med at stå i spidsen for dette hold.

Det kommer han altså til. Indtil Perez forventeli­gt giver ham silkesnore­n i dag og – hvis man skal tro de vedholdend­e rygter – ansaetter Antonio Conte som hans afløser.

 ?? FOTO: MANU FERNANDEZ/AP ?? Der er ikke mange, der har tiltro til Julen Lopeteguis overlevels­esevner efter blamagen i aftes, og Real Madrid-traeneren ligner heller ikke en mand, der selv tror på det.
FOTO: MANU FERNANDEZ/AP Der er ikke mange, der har tiltro til Julen Lopeteguis overlevels­esevner efter blamagen i aftes, og Real Madrid-traeneren ligner heller ikke en mand, der selv tror på det.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark