Ekstra Bladet

HEROISK PILOT UNDGIK MENNESKEMA­ENGDE

HELIKOPTER-TRAGEDIEN: Ifølge øjenvidne reddede pilot mange menneskeli­v i ulykke, hvor han og Leicester-ejer er blandt de draebte

- POUL FERDINAND pf@eb.dk

Den er helt ude af kontrol og spinner bare konstant. Jeg har aldrig set noget lignende

Chokket ulmer stadig i Leicester og Thailand efter den grufulde helikopter-ulykke, som lørdag aften kostede Leicester-ejer Vichai Srivaddhan­aprabha og fire andre livet.

Vanen tro ville den thailandsk­e rigmand forlade King Power Stadium, hvor han netop havde set Kasper Schmeichel og co. spille 1-1 med West Ham, i sin private helikopter.

Men straks efter, at den var gået i luften, udbrød en brand, som forårsaged­e styrtet, hvor helikopter­en smadrede mod jorden på en parkerings­plads uden for stadion.

Endnu har hverken politiet, Leicester eller King Power-koncernen bekraeftet antallet af ofre eller de dødes identitet, men flere engelske medier har skrevet, at der sandsynlig­vis er tale om fem personer.

Uundgåelig katastrofe

Det kunne dog vaere gået meget vaerre, hvis det ikke havde vaeret for piloten.

Ifølge Dan Cox, som er fotograf hos Sky Sports, sørgede han med sin sidste handling nemlig for at manøvrere den braendende helikopter vaek fra menneskema­engden, der var på vej hjem fra fodboldkam­pen.

– Jeg hørte helikopter­en, da jeg kom fra stadion. De er jo fantastisk­e maskiner, og så gik jeg videre og taenkte, at naeste gang jeg så op, ville den vaere over mit hoved, fortaeller han til Sky News.

– Det naeste, jeg ser, er, at den spinner. Den er helt ude af kontrol og spinner bare konstant. Jeg har aldrig set noget lignende.

Men selv om maskinen var på vej mod jorden og den uundgåelig­e katastrofe, formåede helikopter-piloten alligevel at minimere antallet af draebte og sårede.

– Jeg ved ikke, hvordan piloten gjorde det, men tilsynelad­ende formåede han at saenke helikopter­ens rotation, så den drev hen i hjørnet af parkerings­pladsen, forklarer Dan Cox, som fortaeller, at piloten ikke var den eneste helt uden for King Power Stadium.

De er alle helte

To betjente trodsede således hensynet til eget helbred i et forsøg på at få tilskadeko­mne ud af den braendende helikopter. Men de måtte til sidst opgive, fordi flammerne var for kraftige.

– I min opfattelse var piloten en helt, og de to betjente, der også forsøgte at hjaelpe, er også helte. Det kunne vaere gået så meget vaerre, hvis piloten ikke havde handlet, som han gjorde, lyder det fra øjenvidnet.

I går strømmede fans og andre indbyggere i Leicester til King Power Stadium, hvor der blev nedlagt blomster. I går blev der også afholdt et minuts stilhed på de øvrige Premier League-stadions, før kampene blev fløjtet i gang.

 ?? FOTO: OLI SCARFF ?? Leicester-ejer Vichai Srivaddhan­aprabha (lille foto) flyver ofte hjem i denne helikopter efter kampene. I går styrtede den ned i naerheden af King Power Stadium efter kampen mod West Ham.
FOTO: OLI SCARFF Leicester-ejer Vichai Srivaddhan­aprabha (lille foto) flyver ofte hjem i denne helikopter efter kampene. I går styrtede den ned i naerheden af King Power Stadium efter kampen mod West Ham.
 ?? FOTO: BEN STANSALL ?? Fans fra hele England har vaeret forbi King Power Stadium for at vise deres støtte efter styrtet.
FOTO: BEN STANSALL Fans fra hele England har vaeret forbi King Power Stadium for at vise deres støtte efter styrtet.
 ?? FOTO: AP ?? Helikopter­en styrtede ifølge øjenvidner ned få øjeblikke efter, at den var kommet over stadionets tag.
FOTO: AP Helikopter­en styrtede ifølge øjenvidner ned få øjeblikke efter, at den var kommet over stadionets tag.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark