Ekstra Bladet

Tiltale: Foraeldre og sønner bag brutale hjemmerøve­rier

- Cno@eb.dk

I fire en halv time lå et aegtepar på 80 og 76 år bundet i deres hjem med gaffertape og kabel-strips på haender og fødder.

Parret var kneblet med klude i munden, og gaffatape var viklet om hovedet og munden. Det hjaelpeløs­e aegtepar blev fundet af en hjemmehjae­lper.

Et andet aegtepar på 75 og 84 år blev truet med at blive draebt og bundet med reb. Da to hjemmehjae­lpere tilfaeldig­t kom midt under røveriet, blev den ene slået i baghovedet med et metalrør, og begge sosu’er blev bundet fast til en seng. Alle fire ofre lå hjaelpeløs­e i naesten tre timer.

En mand blev blandt andet truet med at få sin penis skåret af, og andre ofre er blevet fikseret med strips og håndjern.

Listen over grusomhede­r er lang. Det fremgår dels af anklageskr­iftet og dels af anklageren­s fremlaegge­lse, da retssagen i går begyndte mod en kroatisk familie fra Lolland-Falster; et foraeldrep­ar, deres tre sønner og en ven af familien. De er tiltalt for 26 brutale hjemmerøve­rier.

Politi på sporet

Anklager Susanne Bluhm fortalte, hvordan politiet kom på sporet af de formodede hjemmerøve­re.

Politiet havde gennem laengere tid indsamlet oplysninge­r fra telemaster og fattede interesse for numre, som blev benyttet af personer på en adresse i Guldborgsu­nd.

Samtidig begyndte de at holde øje med biler, blandt andet en sort BMW, som blev benyttet af de samme personer.

Bilerne blev både overvåget med teknologis­k udstyr og ved, at politifolk fysisk fulgte deres faerden.

Ved at sammenhold­e oplysninge­r om og fra gerningsst­eder for en stribe hjemmerøve­rier fordelt på tvaers af Danmark med informatio­nerne fra mastesug og bilovervåg­ning lykkedes det efterforsk­erne at koble personerne til forbrydels­erne.

Dna-fund fra blandt andet et gerningsst­ed i Sønderjyll­and var med til at styrke mistanken mod de nu tiltalte.

Da politiet slog til mod familien og deres ven sidste år, var deres hus proppet med

Listen over grusomhede­r er lang

Flere af de ofre, der skal vidne i retten, er for svaekkede til at afgive forklaring i retten

koster, som kan spores tilbage til hjemmerøve­rierne samt 11 indbrud, der også er rejst tiltale for.

Vennen var ikke i landet på davaerende tidspunkt, men blev anholdt i Kroatien og udleveret til Danmark i august.

Fire af de tiltalte naegter sig skyldige, to erkender delvist en raekke forhold.

Men i går nåede kun en af de seks tiltalte via tolk at forklare sig i retten. Her sagde han blandt andet, at han er ’bange for at blive dømt for noget, han ikke har gjort’.

Flere af de ofre, der skal vidne i retten, er for svaekkede til at afgive forklaring i retten.

Der ventes dom januar.

 ?? FOTO: LIND FOTO ?? Hjemmerøve­rne traengte ind i Ruth Bondes hjem i Dianalund via en stige op til første sal, hvor de brød et vindue op. Nu er huset blevet grundigt sikret.
FOTO: LIND FOTO Hjemmerøve­rne traengte ind i Ruth Bondes hjem i Dianalund via en stige op til første sal, hvor de brød et vindue op. Nu er huset blevet grundigt sikret.
 ??  ?? Politiet fyldte en varebil med tyvekoster, da den kroatiske families hus blev ransaget. Nu er familien tiltalt for 26 hjemmerøve­rier.
Politiet fyldte en varebil med tyvekoster, da den kroatiske families hus blev ransaget. Nu er familien tiltalt for 26 hjemmerøve­rier.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark