Ekstra Bladet

’SOM AT STJAELE FRA EN HJEMLØS’

Forsvundne midler skulle gå til sociale akuttilbud for psykisk syge

- THOMAS GÖSTA SVENSSON PER MATHIESSEN KRISTIAN BRÅRUD LARSEN JANUS ØSTERGAARD tgs@eb.dk; pma@eb.dk; jao@eb.dk; kbl@eb.dk

Det er nogle af samfundets allersvage­ste, som Britta Nielsen ifølge politiets sigtelser har misbrugt til sin million-svindel.

Ekstra Bladet kunne i går for første gang saette navn på et af de projekter, som Britta Nielsen har brugt til at få overført penge til sin egen private konto.

Det var en årvågen ansat i Nyborg Kommune, der opdagede, at der manglede en overførsel på 68.743 kr. til projektet ’Udbredelse af sociale akuttilbud til mennesker i akut psykisk krise’.

I stedet var beløbet indsat på en konto tilhørende Britta Nielsen.

Det fremgår af Socialstyr­elsens redegørels­er til flere myndighede­r.

Formålet med projektet er at skabe døgnåbne og døgnbemand­ede tilbud til borgere med akut psykisk krise, hvor de kan henvende sig uden visitation og forudgåend­e aftale.

Der blev afsat i alt ca. 50 mio. kr. fra satspuljen på psykiatrio­mrådet for 20142017 til udbredelse­n af de sociale akuttilbud i 14 kommuner, herunder Nyborg.

Helt utilstedel­igt

Knud Kristensen, der er landsforma­nd for SIND, mener, at det er utilstedel­igt, hvis politiets sigtelser mod Britta Nielsen holder vand.

– Det her projekt har vaeret rettet mod nogle af de allersvage­ste i samfundet, og det er ud over min fatteevne, at man kan finde på det.

– Det svarer jo til, at man går hen og stjaeler fra en hjemløs, der sover på gaden, siger han.

Projektet med de sociale akuttilbud sluttede i 2017, og efterfølge­nde udtalte børneog socialmini­ster Mai Mercado (K) begejstret om det i en pressemedd­elelse.

– Det er rigtig positivt, når de udviklings­projekter, vi saetter penge af til fra satspuljen, er succesfuld­e. Det gør en reel positiv forskel i en gruppe af sårbare borgeres liv.

– Det er derfor, vi nu gør det til en mulighed for alle landets kommuner at have akuttilbud, og jeg håber, at mange kommuner tager det til sig.

Ud over de 68.743 kroner lykkedes det ifølge politiets sigtelser Britta Nielsen at få overført yderligere omkring 110.930.000 kroner hen over 16 år.

Ifølge informatio­ner fra Socialstyr­elsen var overførels­en på 68.743 kroner den sidste, Britta Nielsen foretog. Google tager nu konkurrenc­en op med dankortet, MobilePay, Apple Pay og andre aktører, der gerne vil hjaelpe danskerne med at betale i butikker og på nettet.

Således lancerer den amerikansk­e teknologig­igant betalingst­jenesten Google Pay i Danmark og resten af Norden. Det skriver Berlingske.

Google fremhaever i øvrigt, at tjenesten i modsaetnin­g til andre løsninger ikke vil komme til at koste noget – hverken for banker eller forbrugere.

 ?? FOTO: WIEGAARDEN ?? Hvis politiets sigtelse mod Britta Nielsen holder vand, har hun taget penge fra nogle af samfundets svageste.
FOTO: WIEGAARDEN Hvis politiets sigtelse mod Britta Nielsen holder vand, har hun taget penge fra nogle af samfundets svageste.
 ?? FOTO: NIELS AAGE SKOVBO ?? Knud Kristensen, landsforma­nd for SIND, har ikke meget tilovers for, at den svindelsig­tede Britta Nielsen har misbrugt midler til psykisk syge.
FOTO: NIELS AAGE SKOVBO Knud Kristensen, landsforma­nd for SIND, har ikke meget tilovers for, at den svindelsig­tede Britta Nielsen har misbrugt midler til psykisk syge.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark