Ekstra Bladet

Pris-show sat på pause

Der kommer ingen udgave af Danish Music Awards i 2018

- PERNILLE CHRISTENSE­N FOTO: MOGENS FLINDT pc@eb.dk

Den danske musikbranc­hes hyldest af sig selv er aflyst i år. Med andre ord bliver der ikke uddelt nogen statuetter ved Danish Music Awards i 2018

Over for Ekstra Bladet bekraefter Lasse Lindholm, der er kommunikat­ionschef for brancheorg­anisatione­n IFPI, at der ikke kommer noget show dette efterår, som det ellers har vaeret traditione­n de seneste mange år.

– Det, der er sket, er, at siden 2011 har vi lavet DMA (Danish Music Awards, red.) sammen med TV2. Og det har vi lavet på stort set samme måde.

– Derfor besluttede vi efter DMA 2017, at vi ville genopfinde konceptet.

– Det er det, vi er i gang med nu, og det tager laengere tid at gøre det ordentligt, end at vi kan nå at komme ud til den samme tid, som vi plejer. Altså i november måned, siger han.

Ifølge Lasse Lindholm har det aldrig vaeret planen, at det nye koncept skulle vaere klar allerede i år.

– Der er ikke noget dramatisk i det. Vi har vidst de seneste ni måneder, at vi ikke ville blive faerdige med et koncept til i år. Men så kommer vi igen i 2019, siger Lindholm og fortaeller, at han forventer, at sløret for det nye koncept kan løftes i løbet af de kommende måneder.

Et nyt koncept

Hvad det praecis er, der skal aendres på ved DMA, vil Lasse Lindholm ikke fortaelle.

– Nej, det kunne jeg ikke drømme om at sige noget om, griner kommunikat­ionschefen, der heller ikke vil afsløre, om DMA fortsat vil blive til i samarbejde med TV2.

– Lige nu er det musikbranc­hen selv, der sidder og tegner på et nyt koncept. Når det er klar, vil vi henvende os til vores samarbejds­partnere. Vi har og har haft et rigtig godt samarbejde med TV2, så det er yderst sandsynlig­t, at vi vil tage fat i dem, siger han.

I forbindels­e med det seneste DMA-show blev der rejst en del kritik af, at der slet ingen kvinder var blandt prismodtag­erne i 2017.

Lasse Lindholm afviser, at kønsdebatt­en har noget med de kommende aendringer af showet at gøre.

– Nej, det står vi helt ved siden af. Det, vi gør nu, er, at vi kigger kritisk på formatet. Hvordan fungerer det – også på tv. Desuden er der

Der er ikke noget dramatisk i det

sket meget med digital distributi­on.

– Før kunne man se to kanaler, nu skal der bare to klik til, så kan du se, hvad du vil på mobilen. Netop fordi der er sket den store udvikling, er vi stoppet op for at overveje, hvad vi skal gøre i den verden vi lever i i dag. Og det er det, vi er i gang med.

 ??  ?? I 2016 vandt Medina DMA’s aerespris. Sidste år var der kun maend blandt pristagern­e.
I 2016 vandt Medina DMA’s aerespris. Sidste år var der kun maend blandt pristagern­e.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark