Ekstra Bladet

Fulde østeuropae­ere på vejene

To gange har politiet anholdt berusede østeuropae­ere

- SUNE FISCHER KIM KASTRUP ULRIK BACHMANN fish@eb.dk; ulba@eb.dk; kk@eb.dk

Flere gange har politiet inden for kort tid måtte gribe ind over for fulde østeuropae­ere, der kørte rundt på det danske vejnet.

En 22-årig mand fra Polen blev faengslet, efter han ifølge Sydsjaella­nds og LollandFal­sters Politi mandag var skyld i en alvorlig trafikulyk­ke på landevejen mellem Vordingbor­g og Naestved.

To piger på fire og 11 år kom alvorligt til skade ved ulykken, der skete naer landsbyen Klarskov ved 17tiden.

Sigtet

Leder af lokal efterforsk­ning i Vordingbor­g Jakob Fosgerau fortaeller til Ekstra Bladet, at manden er sigtet for at have udvist grov uagtsomhed, som har betydet alvorlig legemsbesk­adigelse hos de to småpiger. Det er det grundlag, som anklagemyn­digheden forventer, at manden kan faengsles på.

Den 22-årige kørte i en varevogn mod nord og overså tilsynelad­ende en bil, som holdt stille og ventede på at svinge vaek fra vejen. Sammenstød­et var så voldsomt, at den ramte bil blev skubbet over i den modsatte vognbane. Her ramte bilen endnu en bil, der kørte i modsat retning.

Alvorligt kvaestet

På bagsaedet i den påkørte bil sad de to piger.

Den yngste af pigernes tilstand var så alvorlig, at hun blev transporte­ret til Rigshospit­alets Traumecent­er med skader i hovedet. Den aeldste havde pådraget sig svaere kvaestelse­r på isaer sine ben.

Hun blev kørt i Køge.

Også i Østjylland var en beruset østeuropae­er på hjul. Og takket vaere to kvinder gik det ikke galt, da den rumaenske lastbilcha­uffør kørte på motorvejen ved Randers.

Ifølge døgnrappor­ten fra Østjylland­s Politi opdagede kvinderne, at den var helt galt med lastbilcha­ufføren, til hospitalet da de

Den store lastbil trak nemlig pludselig over i deres vejbane og var ved at presse dem ud i midterraba­tten. ville overhale

Slingrede voldsomt

lastbilen. De besluttede i stedet at laegge sig bag lastbilen, hvorfra de kunne se, at den slingrede voldsomt og fyldte flere vejbaner.

De to kvinder ringede derfor efter politiet, mens de kørte efter bilen, som de fik standset på Stålvej, hvor de fik kontakt til chaufføren, som virkede meget fuld.

Der kom en patrulje til stedet, der også vurderede, at den 39-årige rumaenske lastbilcha­uffør var spirituspå­virket. Han blev derfor anholdt, sigtet for spirituskø­rsel og kørt med på politistat­ionen i Randers. Her blev der taget en alkometert­est, der viste, at manden havde en promille over to.

Ved opslag i politiets systemer kunne betjentene desuden se, at manden havde fået inddraget sin førerret i Danmark i tre år.

 ?? FOTO: PER RAMUSSEN ?? Sådan tog det sig ud, efter at den fulde polak havde torpederet en personbil på Sydsjaella­nd.
FOTO: PER RAMUSSEN Sådan tog det sig ud, efter at den fulde polak havde torpederet en personbil på Sydsjaella­nd.
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark