Ekstra Bladet

Vermunds sandslot

-

Lars M. Tjellesen er så glad for Nye Borgerlige, som han mener nok skal komme i Folketinge­t, blot de opgiver deres tre ufravigeli­ge krav. Det er dog lige så ufravigeli­gt, at det kan Pernille Vermund ikke, for så falder hele hendes projekt til jorden.

Hendes krav strider mod både grundloven og forskellig­e konvention­er, som hun først skal have has på.

Hendes valgmateri­ale er jo som et sandslot, og resten af hendes propaganda er der ikke ret meget kød på. Blot fordi Nye Borgerlige får nogle mandater ved det kommende valg, betyder det ikke, at hun kan aendre så meget som et komma. Desuden skal hun vaelte den nuvaerende regering, som hun ellers selv peger på, hvis ellers de opfylder kravene om totalt asylstop, udlaending­e skal forsørge sig selv, og alle kriminelle skal udvises efter første dom.

Ufravigeli­ge krav førte ikke noget godt med sig for Liberal Alliance, som også så sig selv som Danmarks frelser. Pernille Vermund som statsminis­ter uha da da, der skal søreme flere staerke kort på hånden, før Vermund kan aendre hele samfundsud­viklingen og lovgivning­en både nationalt og internatio­nalt.

J. Hartmann

Gl. Holmegårds­vej 7 Hillerød Det er meget påfaldende, at Danske Banks hvidvaskni­ng af milliarder i den grad går under mediers – og politikere­s radar. Ingen har gravet i, hvor de afsindigt store beløb stammer fra. Hvorfor tør EB ikke, hvor andre tier?

I hvert fald stammer pengene ikke fra kilder med rent mel i posen. Saedvanlig­vis handler det om handel med stoffer, handel med mennesker, isaer unge kvinder og piger, prostituti­on og kidnapning. Og om miljøer, hvor mord og brutal vold er på dagsordene­n – helt som det gaelder for forskellig­e bander her i landet. Om bestikkels­e, bedrageri og korruption.

Dette her er vel ikke ’bare’ en sag om milliarder. Det er også en sag om støtte til rå kriminalit­et. Jeg tror ikke på, at ledende medarbejde­re i bankens top kunne vaere uvidende om det. Men det siger meget om paenhedens glatpolere­de kynisme og grådighed, at man kunne ignorere de forbrydels­er, der ligger bag de mange milliarder. Thomas Borgen og flere ledende medarbejde­re og bestyrelse­n skal retsforføl­ges, som enhver anden haeler, narkoeller anden bagmand bliver det.

Bankens aktionaere­r har tjent på kriminalit­et og bør straffes som haelere. Rigtig mange mennesker omkring banken skal i faengsel. Regningern­e skal ikke betales af almindelig­e bankkunder, som det var tilfaeldet, da bankernes griskhed førte til økonomisk kollaps for få år siden. Aktionaere­r, der har modtaget udbytter siden de første advarsler, skal betale pengene tilbage. Medarbejde­re i banken, der har modtaget løn/udbetaling­er over 400.000 om året, skal betale difference­n tilbage. I første omgang til en konto ingen bank kan få fingre i. Derefter udbetales de til samfundets mindst bemidlede som erstatning for de penge, pengeinsti­tutter med regeringer­s hjaelp under krisen beslaglagd­e fra befolkning­en.

Poul-Erik Hjort Pedersen Frodesgade 140

Esbjerg

 ?? FOTO: KENNETH LYSBJERG KOUSTRUP ?? Pernille Vermund (NB) ønsker at lukke Danmark for asylsøgere.
FOTO: KENNETH LYSBJERG KOUSTRUP Pernille Vermund (NB) ønsker at lukke Danmark for asylsøgere.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark