Ekstra Bladet

FREMTIDENS

Ofte er landets mest succesfuld­e politikere startet i ungdomspar­tierne. Her får du praesenter­et fremtidens toppolitik­ere og det politiske stjernesku­d, som det gik helt galt for

- ASTRID MORTENSEN amo@eb.dk

De er unge, idealistis­ke og elsker at debattere, udfordre og gå til stregen.

Ungdomspol­itikerne bruger meget af deres vågne tid i organisati­onerne, og de bliver ofte spået en stor fremtid i politik.

Flere af Danmarks største politiske profiler har således taget deres spaede politiske skridt i ungdomspar­tierne.

Og det er der en meget god grund til.

– Det er en politisk skole, siger Ekstra Bladets politiske kommentato­r Henrik Qvortrup.

VU og DSU er størst

Venstres Ungdom (VU) og Danmarks Socialdemo­kratiske Ungdom (DSU) er de største ungdomsorg­anisatione­r og der, hvor mange toppolitik­ere bliver udlaert.

– Det er der, de bliver opdraget til alle de der unoder, som de ’voksne’ politikere beskaeftig­er sig med, siger Henrik Qvortrup og kalder ungdomspar­tierne for en legestue for spin og politisk strategi.

Og klarer man det godt på den ungdomspol­itiske scene, er fremtidsud­sigterne lyse.

Mini-Borgen

– Hvis man bliver formand for VU eller DSU, skal det altså gå meget skaevt, før man ikke får en ganske paen politisk karriere.

Henrik Qvortrup aergrer sig dog over den politikers­kole, som ungdomspar­tierne er.

– Ungdomspol­itikere er miniature-udgaver af dem, som vi ser på Christians­borg.

– Det er på mange måder lidt synd, for de kunne jo vaere lidt forfrisken­de, hvis ungdomspol­itikere gjorde det anderledes.

Det er der, de bliver opdraget til alle de der unoder, som de ’voksne’ politikere beskaeftig­er sig med

 ?? FOTO: MOGENS FLINDT ?? Godt på vejUngdoms­politikere på scenen under Folkemødet på Bornholm. For nogle af dem kan det vaere starten på en lang politisk karriere.
FOTO: MOGENS FLINDT Godt på vejUngdoms­politikere på scenen under Folkemødet på Bornholm. For nogle af dem kan det vaere starten på en lang politisk karriere.
 ?? FOTO: ANDERS BROHUS ?? Thomas Banke blev allerede som 27-årig valgt som Venstre-borgmester i Fredericia, men siden gik det galt, da han røg ud i narko-misbrug.
FOTO: ANDERS BROHUS Thomas Banke blev allerede som 27-årig valgt som Venstre-borgmester i Fredericia, men siden gik det galt, da han røg ud i narko-misbrug.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark