Ekstra Bladet

BRANDVARM PROFIL FORLAENGER

Betaler tilbage til FC Nordsjaell­and med sin kontraktfo­rlaengelse

- GISLE THORSEN gisle@eb.dk

Normalt har FC Nordsjaell­and for laengst solgt spilleren, når han fylder 24, men nu saetter Godsway Donyoh normalen ud af kraft i Farum-klubben.

Den brandvarme ghaneser har valgt at forlaenge sin aftale frem til sommeren 2021. Det siger han til Ekstra Bladet.

– Måske har folk svaert ved at forstå det, men jeg har haft en god tid her, og jeg er taknemmeli­g over at vaere i FC Nordsjaell­and.

– Da jeg kom, var jeg lidt svag, men de har bygget mig op og gjort mig staerk.

– De har forbedret mig meget som spiller og som person.

– De har virkelig hjulpet mig, siger Donyoh, der har scoret seks gange i Superligae­n i denne saeson.

Da jeg kom, var jeg lidt svag, men de har bygget mig op og gjort mig staerk

Han havde kontraktud­løb efter denne saeson, og ifølge Ekstra Bladets oplysninge­r har der vaeret paent med interesse – blandt andet fra Belgien og Holland.

De fortjener noget

Men Donyoh har afvist alle tilnaermel­ser. Kaerlighed­en har han allerede fundet i FC Nordsjaell­and, hvor han har vaeret siden 2016, og kontraktfo­rlaengelse­n er hans måde at sige tak og betale noget tilbage.

– Jeg havde tilbud fra klubber, men når jeg ser tilbage på, hvad Right to Dream og FC Nordsjaell­and har gjort for mig, synes jeg, at de fortjener noget.

– Det her er min måde at vise, at jeg vaerdsaett­er, hvad de gør, siger Godsway Donyoh, der sammenlign­er Right to Dream-folkene og FC Nordsjaell­and med en far og en mor, der har gjort alt for at give deres barn de bedste forudsaetn­inger:

– Når du så selv får succes i fremtiden, skal du hjaelpe din familie. Right to Dream og FC Nordsjaell­and er min familie.

– De tager sig af mig, bruger tid og penge på mig.

– Så jeg skal sørge for, at de også for noget ud af, hvad de gør.

Et godt eksempel

Godsway Donyoh er med sine 24 år blandt de aeldre i FC Nordsjaell­and-truppen, og det tidligere Manchester City-talent er blandt Kasper Hjulmands kaptajner.

Donyoh spiller også en vaesentlig rolle uden for banen, hvor han ser det som sin opgave at hjaelpe og guide de afrikanske spillere, der komme fra akademiet i Ghana.

Det er også for deres skyld, at angriberen har valgt at forlaenge.

– Når jeg forlaenger, er det ikke kun for at vaerdsaett­e, hvad FC Nordsjaell­and har gjort for mig.

– Det er også for at sende et signal og vaere et eksempel for de unge drenge.

– Det kan vaere lidt svaert for drengene fra Right to Dream-akademiet.

– Nogle bliver påvirket af store klubber og store agenter.

– Men sørg for, at du er i de rette haender, og når du ved, at du er i de rette haender, behøver du ikke at lytte til nogen udenfor, siger Godsway Donyoh til Ekstra Bladet.

I de rette haender

Han føler, at han er i de rette haender hos Hjulmand & co., og med forlaengel­sen står FC Nordsjaell­and også til at score en transfersu­m, når angriberen inden for de kommende saesoner formentlig bliver solgt.

Det her er min måde at vise, at jeg vaerdsaett­er, hvad de gør

 ?? FOTO: JENS DRESLING ?? På hjemmebane– Det føles ikke, som om det er det rigtige tidspunkt at forlade klubben. Jeg vil slutte, hvad jeg startede, siger Godsway Donyoh, der har valgt at forlaenge sin aftale med FC Nordsjaell­and frem til 2021.
FOTO: JENS DRESLING På hjemmebane– Det føles ikke, som om det er det rigtige tidspunkt at forlade klubben. Jeg vil slutte, hvad jeg startede, siger Godsway Donyoh, der har valgt at forlaenge sin aftale med FC Nordsjaell­and frem til 2021.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark