Ekstra Bladet

Hyldede blodigt angreb i Iran

-

Midt- og Vestsjaell­ands Politi anholdt i går tre maend og sigtede dem for at hylde et blodigt angreb i Iran.

De tre, der bor i Ringsted, er medlemmer af den eksilirans­ke organisati­on ASMLA og er mistaenkt for at have hyldet et angreb i Iran 22. september, som kostede 25 mennesker livet.

Det fremgår ikke, hvordan de anholdte forholder sig til sigtelsen.

Nødt til at gøre modstand

Iran påstår, at ASMLA stod bag angrebet, og for en uge siden kom det under et pressemøde frem, at Politiets Efterretni­ngstjenest­e (PET) mistaenker de iranske myndighede­r for at planlaegge et attentat mod herboende medlemmer af netop ASMLA.

Det var det, der i september fik dansk politi til at lukke store dele af landet i en storstilet aktion.

Det er uvist, hvilke udtalelser politiet finder kriminelle. Men blandt andet har ASMLA’s leder i Danmark, Habib Jabor, i et interview til Jyllands-Posten sagt:

– Hvis der kommer nogen og besaetter jeres land ligesom nazisterne, så bliver man nødt til at gøre modstand.

De tre maend, der i går blev sigtet, er på trods af anholdelse­n stadig i fare, oplyste politiet i går.

– Uanset at de pågaeldend­e i dag er blevet sigtet, vil de fortsat vaere beskyttet af omfattende sikkerheds­foranstalt­ninger på grund af den trussel, som retter sig mod dem, lyder det i en pressemedd­elelse.

Politiets arbejde medførte, at man i går ransagede flere adresser i Ringsted.

Allerede i forbindels­e med pressemøde­t fortalte PET-chef Finn Borch Andersen, at PET sammen med Midt- og Vestsjaell­ands Politi undersøgte, om der var herboende iranere, der havde overtrådt straffelov­en.

Ritzau

 ?? FOTO: MATHIAS ØGENDAL/RITZAU SCANPIX ?? Politiet ransagede i går en lejlighed på Sct. Hansgade i Ringsted. Tre herboende iranere er sigtet for at have hyldet et angreb i Iran.
FOTO: MATHIAS ØGENDAL/RITZAU SCANPIX Politiet ransagede i går en lejlighed på Sct. Hansgade i Ringsted. Tre herboende iranere er sigtet for at have hyldet et angreb i Iran.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark